Siirry suoraan sisältöön

Oululaisille on avattu Oulun kaupungin koronavirusneuvontapuhelin

20.3.2020

Oululaisille on avattu viime keskiviikkona koronavirusneuvontapuhelin, jonka numero on 08 558 41414.

Keskiviikkona avattava koronavirusneuvontapuhelin, jonka numero on 08 558 41414, palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta 08 315 2655.

Oulun kaupungin koronavirusneuvontaan voi soittaa, jos oma tai läheisen vointi mietityttää tai kysyttävää on esimerkiksi karanteenista. Puhelimeen vastaavat hyvinvointikeskuksen työntekijät.

Oululaisia ohjeistetaan toimimaan seuraavasti, jos he sairastuvat:

Jos oireesi ovat lieviä

Jää kotiin. Lievissä tapauksissa koronavirustestejä ei tehdä. Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa. Oireita voi tarvittaessa lievittää kipu- ja särkylääkkeillä.

Jos oireesi vaativat hoitoa

Jos et selviä kotihoidolla, soita Oulun kaupungin koronavirusneuvontanumeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin klo 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta 08 315 2655.

Terveydenhoidon ammattilaisen arviota vaativia ylähengitystieinfektion oireita ovat heikentynyt yleistila, selkeästi pitkittynyt kuumeilu ja hengenahdistus. Hätätilanteessa soita 112.

Tee oirearvio netissä

Sähköiseen Omaolo.fi -verkkopalveluun on avattu uuden koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin oirearviokysely. Palvelu on käytettävissä internet-selaimella tietokoneella ja älypuhelimella. Palvelun avulla on mahdollista tehdä sähköinen hoidontarpeen arviointi ja saada arvioinnin tuloksen perusteella tarvittava ohjaus hoitoon, jos henkilöllä on epäily koronavirustartunnasta. Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla, kun yhteydenotto ammattihenkilöön on tarpeen.

Muistathan perua kiireettömän ajan, jos et käytä sitä

Muistathan perua varaamasi kiireettömän ajan hyvinvointikeskukseen tai suun terveyden hoitoon, jos et käytä sitä.

Seuraa ajankohtaisita tietoa ouka.fi/korona

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Keskiviikkona 18. maaliskuuta avattavan koronavirusneuvontapuhelimen numero on 08 558 41414. Kuva: Mun Oulu.

Liittyvät sisällöt

Lue myös