Siirry suoraan sisältöön

Oululaiset rotaryklubit ryhtyivät tukemaan lasten jalkapalloharrastusta

12.5.2022

Neljä oululaista rotaryklubia on käynnistänyt lasten jalkapalloharrastuksen tukemisen Oulussa yhteistyössä OLS-jalkapalloseuran kanssa. Aloitteen hankkeesta teki Meri-Oulun rotaryklubin presidentti Mika Heikkilä, joka on itse jalkapallon innokas ystävä.

Rotaryklubien tarkoitus on tukea lapsia, joiden perheillä ei ole varaa lapsen harrastuksen rahoittamiseen. Lapsille tarjotaan harrastus ilman huolta varusteiden ja pelimaksujen rahoituksesta. Mukaan otetaan lapsia, jotka eivät vielä ole mukana seurojen ohjatussa jalkapallotoiminnassa.

”Hankkeeseen on saatu nyt 25 jalkapallosta innostunutta 9–12-vuotiasta. Keskimäärin kävijöitä on ollut 15–20. Joukossa on sekä tyttöjä että poikia. Koronarajoitusten vuoksi hankkeen käynnistyminen viivästyi mutta nyt pelaajajoukko on kasvanut tasaisesti”, kertoo Mika Heikkilä Meri-Oulun rotaryklubilta.

Rentoa tunnelmaa

Harjoituksissa, jotka pidetään yleensä tiistai-iltapäivisin, on tarkoitus ylläpitää rentoa tunnelmaa niin, että kaikilla olisi hauskaa ja kaikki lapset kokisivat onnistumisia.

"Alussa on hieman vapaata aikaa potkiskella ja jutella kavereiden kanssa. Sen jälkeen saattaa olla joku leikki taikka maalinteko-osio. Pääosa harjoituksesta  pelataan ja sitä lapset odottavatkin aina eniten", kertovat ryhmien vetäjät.

Hankkeessa on mukana neljä oululaista rotaryklubia, Meri-Oulun, Oulun Tullin, Merikosken ja Oulun klubit. Rahoittajina ovat niiden lisäksi Rotarysäätiö ja oululainen Potna-Pekka-säätiö.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rotarit haluavat tukea lapsia, joiden perheillä ei ole varaa jalkapalloharrastuksen rahoittamiseen. Kuva: Mostphotos

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta