Siirry suoraan sisältöön

Oululaiset lasten kansantanssiryhmät menestyivät valtakunnallisessa Tanssirallissa

25.10.2020

Oululaisen Nuorisoseura Vilikkaan ryhmät Hyrrä ja Hippa osallistuivat valtakunnallisen kansantanssitapahtuman SottiisiMovesin yhteydessä järjestettävään lasten ja nuorten kansantanssiryhmien katselmukseen, Tanssiralliin. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna etänä.

Nuorisoseura Vilikkaan ryhmä Hyrrä osallistui Tanssiralliin teoksellaan Hyrränpyörä ja se luokiteltiin alle 13-vuotiaiden ikäryhmässä ainoaksi kultasarjalaiseksi. Teoksen koreografia ja ohjaus on Hyrrän tanssinopettajien Elssa Antikaisen ja Sofia Timosen käsialaa. Tuomaristo kuvaili esitystä sanoin “luontevaa ilottelua ja huoliteltu ulkoasu”.

 ”Tämän epävarman maailmantilan keskellä nämä pienet onnenhetket ovat äärimmäisen palkitsevia. Tämä, jos mikä motivoi taas meitä kaikkia jatkamaan ja kehittymään tanssijoina, tekijöinä ja yhteisönä”, Antikainen hehkuttaa.

Hieman nuoremmista tanssijoista koostuva Hippa-ryhmä luokiteltiin samassa ikäryhmässä hopeasarjaan teoksellaan Vilikas Arvoitus. Teoksen koreografian ja ohjauksen ovat tehneet Hipan tanssinopettajat Kaisa Alatalo ja Emma Laitinen. Tuomaristo nosti Hipan esityksen myös koko katselmuksen timanttiesitykseksi, joita valitaan vuosittain vain yksi.

”Olemme ohjaajina todella ylpeitä kaikista tanssijoistamme. Olemme ryhmänä tehneet paljon töitä tämän eteen, ja tällä matkalla on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Onkin älyttömän palkitsevaa saada tällaista palautetta, se kannustaa meitä jatkamaan eteenpäin”, Alatalo kehuu.

Vilikkaan nuorisoseura viettää tänä vuonna kymmenettä juhlavuottaan.

”Vilikkaan kannaltahan tämän upea menestys tarkoittaa sitä, että voimme iloita siitä pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta työstä, jota huikeat opettajamme ja tanssijamme taustajoukkoineen ovat tehneet. Olemme todella onnellisia ja ylpeitä”, iloitsee nuorisoseuran puheenjohtaja Heli Honkalampi.

 

Juttua muokattu 26.10. vaihdettu kuvaajan nimi.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tanssiryhmä lavalla
Kansantanssiryhmä Hyrrä osallistui Tanssiralliin teoksellaan Hyrränpyörä. Kuva: Essi Jylhä.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta