Siirry suoraan sisältöön

Oululaiset koululaiset piirsivät, miltä heidän koulumatkansa näyttää

18.9.2022

Kuluneella viikolla vietettiin Lasten liikenneturvallisuusviikkoa 12. – 16. syyskuuta. Teemaviikolla on viestitty turvallisuudesta, mutta tärkeät liikenneratkaisut tehdään joka ikinen päivä. Oulun 1.– 9.-luokkalaiset piirsivät hienoja kuvia omista koulumatkoistaan.

Koululaiset taittavat koulumatkaansa joka päivä ja sen turvaamisessa keskeinen tekijä on ratin ja penkin välissä ajava aikuinen. Liikenneturva mittasi ajonopeuksia Oulussa koulujen alkaessa. Aivan liian moni kuljettaja reputti pistokokeessa. Siksi Oulun liikenneturvallisuustyöryhmä vetoaa autoileviin aikuisiin: Höllentäkää kaasujalkaa.

Kuljettajan valitsema nopeus vaikuttaa myös siihen, miten turvalliseksi jalan ja pyörällä liikkuvat kokevat alueen.

Oulussa on parhaillaan käynnissä koululaisille suunnattu piirustustempaus ”Kerro kuvittaen, millainen on koulumatkasi”. Tempaus on kohdennettu 1. – 9. luokkalaisille Oulun kaupungin liikenneturvallisuustyön puitteissa.

Liikenneturvallisuusviikolla on myös kannustettu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alakoulujen opettajia pitämään Turvallinen koulumatka -aiheinen oppitunti, jonka tavoitteena on keskustella opettajan johdolla koulumatkojen turvallisuuteen vaikuttavaista asioista. Oppitunnilla luokka valitsee koulun lähiympäristöstä muutaman keskeisen liikenneturvallisuusongelman, joita käsitellään kunnan liikenneturvallisuustyöryhmässä.

Tässä pari maistiaista koululaisten piirustustempauksesta:

Piirtäjä: Heikkilänkankaan koulun 2C-luokan Kerttu Ilola.
Piirtäjä: Kiviniemen koulun 4P-luokan Aleksi Aspelund.
Piirtäjä: Kiviniemen koulun 4P:n Joonatan Tunturi.

Piirtäjä: Lintulammen koulun 2B-luokan Nella Korhonen.
Piirtäjä: Myllytullin koulun 1A-luokan Celia Karjala.

--------------------------------------------------------------------------------------

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tässä Lintulammen koulun 2B luokan Lilja Maliniemen näkemys koulutiestä.

Lue myös

Lue lisää aiheesta