Siirry suoraan sisältöön

Oululaisessa kirjallisuuden vienninedistämistapahtumassa keskustellaan, kuinka perustetaan kirjallisuusagentuuri

23.5.2022

Black Hole Summer event -kirjallisuustapahtumassa keskitytään siihen, kuinka perustetaan kirjallisuusagentuuri. Samalla kartoitetaan agentuurin perustamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Tapahtuma toteutetaan tiistaina 7. kesäkuuta virtuaalitapahtumana Brella-virtuaaliympäristössä.

Tapahtumassa taideyliopistoon projektipäälliköksi siirtyvä Kati Uusi-Rauva käsittelee puheenvuorossaan sitä, kuinka rakennetaan kestävä liiketoimintamalli. Myös ruotsalainen Grand Agencyn toimitusjohtaja Lena Stjernström kertoo kokemuksistaan, millaista on perustaa kirjallisuusagentuuri.

Lisäksi asiantuntija Anna Ryynänen BusinessOulusta kertoo, millaisia palveluja BusinessOulu tarjoaa yritystä suunnitteleville.

Suoria kontakteja

Yksi tapahtuman erityispiirteistä on kahdenkeskiset tapaamiset, joille on varattu aikaa ohjelman jälkeen. Osallistujia kannustetaan sopimaan tapaamisia toistensa kanssa etukäteen, ja tapahtuma-alusta Brellan ominaisuuksien avulla osallistujat löytävät helposti itselleen sopivia yhteyksiä osallistujien joukosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kirja-alan toimijoille ja sinne on vapaa pääsy. Koko ohjelma ja lisätietoa osoitteessa www.blackhole.fi. Oulun kirjailijaseura järjestää tapahtuman yhteistyössä BusinessOulun ja Pohjois-Suomen elokuvakomission kanssa.

Black Hole Summer event on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki.

Black Hole Summer event -kirjallisuustapahtuma tiistaina 7. kesäkuuta alkaen klo 13.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Projektipäällikkö Kati Uusi-Rauva kertoo kirjailijoille, kuinka rakennetaan kestävä liiketoimintamalli. Kuva: Jussi Ratilainen.

Lue myös

Lue lisää aiheesta