Siirry suoraan sisältöön

Oululaiselta nuorisoseura Vilikkaalta vahvaa kansantanssiosaamista valtakunnallisessa katselmuksessa lasten ja nuorten ryhmissä

12.6.2023

Viime viikonvaihteessa osallistui neljä nuorisoseura Vilikkaan ryhmää Suomen Nuorisoseurojen liiton järjestämään Tanssiralli-kansantanssikatselmukseen. Kaikki ryhmät, pieniä lukuun ottamatta, saavuttivat arvostetun kultasarjan.

Kesäkuun 9.-11. päivinä Lappeenrannassa järjestetyssä Suomen Nuorisoseurojen liiton Tanssiralli-kansantanssikatselmuksessa arvovaltainen raati sijoitti Vilikkaan Hyrrä ja Hippa -ryhmät kultasarjaan 16-vuotiaiden ja nuorempien sarjassa.

Myös Ralli-ryhmän raati sijoitti kultasarjaan 13-vuotiaiden ja nuorempien sarjassa. Tanssirallin ensikertalainen 6-8-vuotiaiden Kiikku osallistui katselmukseen pyytämättä sarjanimeämistä.

”Vilikkaan ryhmien menestys on valtakunnallisesti poikkeuksellinen, sillä kultasarjoihin asetettiin Vilikkaan ryhmien lisäksi vain yksi ryhmä 10-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjassa”, kommentoi Vilikkaan puheenjohtaja Heli Honkalampi.

Vilikkaan ryhmät saivat raadilta kiitosta korkean taitotasonsa lisäksi erityisesti yleisöön välittyneestä esiintymisen riemusta ja ryhmien luontevasta yhdessäolosta lavalla. Hipan tanssija Minttu Nikula sai kunniamaininnan kypsästä koreografisesta työstä. Kiikkua ja Rallia säestänyt vanhemmista koostuva yhtye sai kunniamaininnan eheästä yhteissoitosta sekä vanhempien ja lasten välisestä yhteistyöstä.

Hippa-ryhmä

Nuorisoseura Vilikaan Tanssirallimenestys osoittaa, että yhdistyksen toiminnan kulmakivet tavoitteellinen harrastaminen, ammattitaitoinen tanssinopetus, korkeatasoisen esiintymistoiminnan harjoittelu ja yhteisöllisyys kantavat hedelmää. Tanssiralliin kuudetta kertaa osallistuneelle Hyrrälle katselmukset ovat olleet motivoiva tapa kehittyä.

”Hyrrä sai raadilta loistavaa palautetta ja hyviä vinkkejä matkalleen kohti aikuisten kansantanssikatselmusta, jonne osallistumme jo ensi vuonna”, kertoo ryhmän opettaja Elssa Antikainen.

Hyrrä-ryhmä.

Tanssiralli-katselmus järjestetään parittomina vuosina. Tänä vuonna se järjestettiin osana Kalenat-tapahtumaa. Kalenat-tapahtumaan osallistui 450 kansantanssin harrastajaa ja Tanssiralliin 15 ryhmää eri puolilta Suomea. Vilikkaasta tapahtumaan osallistui yhteensä 77 lasta ja huoltajaa.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös Tanssirallin ensikertalainen 6-8-vuotiaiden Kiikku osallistui valtakunnalliseen katselmukseen. Näin pieniä ei sijoitettu sarjoihin, mutta kokemus oli mieluinen. Kuvat: Essi Roisko

Lue myös

Lue lisää aiheesta