Siirry suoraan sisältöön

Oululaiselle Tiina Voholle kaksi kultamitalia maailmanennätystuloksin penkkipunnerruksen MM-kisoissa

8.6.2023

Oululainen penkkipunnerruksen voimanainen, Tiina Voho, saavutti kaksi MM-kultamitalia ennätystuloksilla toukokuun lopussa järjestetyissä kisoissa Etelä-Afrikan Sun Cityssä.

Klassisen penkkipunneruksen maailmanmestaruus tuli Ouluun Tiina Voholle uudella ME-tuloksella 108,5 kiloa ja kultamitali ja maailmanennätys irtosi 150 kilolla 50-vuotiaiden 76 kiloisten sarjassa.

Varustepenkkipunnerruksessa Voho voitti ylivoimaisesti, sarjan hopeamitali saavutettiin tuloksella 110 kiloa. Hänellä on takanaan useampia arvokisoja sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kisailun Tiina Voho aloitti seitsemän vuotta sitten ja kisamenestyksen lisäksi hänet on palkittu vuosina 2021 ja 2022 TUL:n Pohjanmaan piirin vuoden veteraaniurheilijana sekä Kokkolan Jymyn vuoden urheilijana. Tiinan valmentajana toimii kokkolalainen Mats Finne.

Palat paikoillaan

Ahkerasti treenaava Voho on iloinen saamistaan opeista, mutta myös kiitollinen taitavasta valmentajasta sekä tukijoista, jotka ovat auttaneet Tiinaa saavuttamaan yhden isoista unelmistaan.

”Etelä-Afrikan kisassa palat loksahtivat paikoilleen. Tiesin olevani kovassa kunnossa ja kisoihin keskittyminen onnistui täydellisesti. Kisat oli hyvin järjestetty, tunnelma kannustava ja kisapaikka tarjosi myös mahtavat puitteet kilpailijoille”, hän kommentoi.

”Nyt alkaa paluu arkeen, treenikausi starttaa ja katse on tiukasti suunnattu kohti heinä-elokuun taitteessa pidettävää penkkipunnerruksen EM-kisaan.”

”Lähden taistelemaan varustepenkkipunnerruksen avoimen luokan mitalista ja klassisessa penkkipunnerruksessa Master 2 -luokan voitosta. Tavoitteenani on parantaa omia ennätyksiäni”, kertoo Tiina Voho.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oululainen Voho on iloinen saavutuksistaan, sillä nyt tuntuu, että palaset ovat loksahdelleet paikoilleen. Kuva: Voho

Lue myös