Siirry suoraan sisältöön

Oululais-liminkalainen Sagastrophe johdattaa kuulijansa mystiseen seikkailuun

19.8.2021

Oululais-liminkalainen yhtye Sagatrophe on paikallisen musiikkimaailman uusimpia tulokkaita. Yhtye julkaisi elokuun puolivälissä ensimmäisen omakustannealbuminsa Strange Dreams.

Korona-ajasta huolimatta Sagatrophe sai elokuussa festaridebyytin Siikajoen Karinkannassa järjestetyssä Liiterirockissa. Oulussa kokoonpano on ehtinyt esiintyneet muun muassa kulttuuritalo Valveella sekä ravintola Tubassa. Lisäksi yhtye on julkaissut kaksi musiikkivideota, joista voi myös bongata Oulun seudun maisemia.

Bändin musikaaliset esikuvat löytyvät Lana del Reyn ja Blue Öyster Cultin välimaastosta. Sagastrophe sai syntynsä ranskan luennolla Oulun yliopistolla, kun laulaja-pianisti Saga Sutela ja rumpali Teemu Kangas kohtasivat kevättalvella 2019.

Hetkeä myöhemmin trion tuli täydentämään multi-instrumentalisti Juuso Sippola. Jäsenten roolit instrumenttien takana eivät ole kiveen hakatut, vaan kappaleet syntyvät erilaisin reseptein. Ensialbumin teossa langat on haluttu pitää omissa käsissä, ja levy onkin tuotettu itse kansitaidetta ja musiikkivideoita myöten. Äänityksistä ja miksauksesta huolehti Harri Nyyssönen.

”Uskon, että albumin tarinoista jokainen kuulija löytää oman merkityksensä. Meillä kaikilla on asioita, jotka jäävät polttelemaan mielen syvyyksiin. Musiikki on ihmeellinen väline niiden vapauttamiseen”, kertoo Saga Sutela, jonka kynästä ensialbumin kappaleet ovat lähtöisin.

Kolmikon palo musiikin tekemiseen ei ole suinkaan hiipumaan päin, sillä levyllinen uusia kappaleita odottaa jo äänitystä. Outoihin uniin ihastuneelle on siis odotettavaa myös tulevaisuudessa.

Sagastrophe

Perustettu: 2019

Jäsenet: Saga Sutela, Teemu Kangas, Juuso Sippola

Julkaisu: Strange Dreams (2021)

Julkaisija: omakustanne

Musiikkivideot: Dreamer Kids, Rabbit Hole.

Lisätietoja: https://sagastrophe.webnode.fi/

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kolmijäseninen Sagastrophe on julkaissut ensimmäisen albuminsa. Kuva: Marianne Kostet

Lue myös

Lue lisää aiheesta