Siirry suoraan sisältöön

Oululainen yritys yhteistyöhön saksalaisten kanssa – tarkoitus saada tehokkuutta koronatestaukseen Euroopassa

15.12.2020

Oululainen iStoc yhdistää voimansa saksalaisen Siemens Healthineersin kanssa tukeakseen terveydenhuoltoa laajassa koronaviruksen pikatestauksessa Euroopassa.

Myös lääketeknologia on ottanut digiloikkia koronaviruksen myötä. Oululainen iStoc on kehittänyt mobiilisovelluksen, joka lukee sille toimitetut pikatestit ja tuloksista saadaan nopeasti lisätietoa pandemian hallintaan.

”Nopeiden ja helppokäyttöisten pikatestien tekemiseen ja analysointiin ei tarvita laboratorio-olosuhteita, vaan niitä voidaan tehdä sairaaloiden ja klinikoiden lisäksi laajasti esimerkiksi hoitokodeissa, lentokentillä tai työpaikoilla”, sanotaan yritysten lähettämässä tiedotteessa.

”Laajamittainen testaaminen on pandemian hallintaan saamisessa erittäin tärkeää, ja sen avulla voidaan tukea yhteiskuntien ja työpaikkojen uudelleen avautumista sekä pyrkimystä palata takaisin normaaliin arkeen niin pian kuin mahdollista”, toteaa iStocin toimitusjohtaja Jarmo Järvenpää.

Yritys kertoo, että testitulokset saadaan 15 minuutissa, ja tulosten digitalisointi mobiilisovelluksella siirtää datan reaaliajassa terveydenhoidon ja terveysviranomaisten käyttöön. Tämä mahdollistaa sekä nopean reagoinnin positiivisiin testituloksiin, että laajemmat analyysit pandemian leviämisestä ja hallitsemisesta eri alueilla.

iStockin kehittelemä mobiilisovellus toimii sekä Android- että iPhone-älypuhelimissa; ohjelmisto skannaa ja tallentaa pikatestien tulokset turvalliseen pilvipalvelimeen diagnostiikkaa ja analytiikkaa varten.

 

Oululainen iStoc on mukana yhteistyössä, joka nopeuttaa koronatestitietojen keräämistä ja analysointia.

Lue myös

Lue lisää aiheesta