Siirry suoraan sisältöön

Oululainen yritys mukana superfood-idätystehtaassa - kysyntä kasvaa maailmalla

17.9.2020

Pohjoismaiden ensimmäinen superfood-kasvien idätykseen perustuva tehdas rakennetaan oululaisen Golden Maltin ja riihimäkeläisen Trans Farmin yhteistyönä. Pääraaka-aineena alkuvaiheessa tulee olemaan öljyhamppu.

Oululainen start up -yritys Golden Malt ja Trans Farm ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on tuoda uusia innovatiivisia tuotteita nopeasti kasvaville terveysvaikutteisten kasvituotteiden markkinoille.

Tuotantolaitos rakennetaan Hausjärven Oittiin ja sen on määrä aloittaa toimintansa ensi vuoden aikana. Uuden tehtaan myötä idätettävien kasvilajien valikoima laajenee viljojen ja palkokasvien lisäksi öljyhamppuun.

Golden Malt on oululainen startup, jonka tähtäimessä ovat terveysvaikutteisten kasvituotteiden markkinat. Yrityksen lippulaivatuote on luontaisesti gluteeniton ohra, jonka kehitystyö on aloitettu jo viime vuoden puolella globaalisti merkittävien toimijoiden kanssa. Golden Maltin perustajat Mikko Ahokas, Eero Nissilä ja Sanna Taskila ovat myös idätykseen perehtyneitä asiantuntijoita.

Superfoodilla kysyntää maailmalla

Ruokailun megatrendit, terveellisyys, vastuullisuus ja erikoisruokavalioiden huomiointi lisäävät kasviperäisten proteiinilähteiden kysyntää ympäri maailman. Öljyhamppu proteiinipaletin täydentäjänä ja terveellisen öljyn lähteenä on yhä laajempaa kiinnostusta herättävä raaka-aine. Sopivana proteiinilähteenä öljyhamppu haastaa muut kasvikunnan tuotteet, mukaan lukien soijan.

Rumpumallinen idätyslaitos oheisprosesseineen tulee sijoittumaan Hausjärven Oittiin Trans Farmin teollisuustiloihin. Golden Malt vastaa laitoksen suunnittelusta. Yrityksillä on tarkoitus koeidättää öljyhamppua keväällä 2021 ja valmistaa ensimmäiset tuote-erät syksyllä 2021.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oululaisen Golden Maltin perustaja Eero Nissilä ja Trans Farmin Jyrki Leppälä tarkistavat hamppupellon satoa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta