Siirry suoraan sisältöön

Oululainen vaihtoehtorockbändi Blessed Lunacy julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa – sanoituksissa mukana yhteiskuntakritiikkiä

16.12.2022

Oululainen vaihtoehtorockbändi Blessed Lunacy julkaisi 14. joulukuuta levyn, jolla on 14 uutta kappaletta omaa musiikkia. Wreck Of Humankind on jo bändin kolmas levy.

Bändissä soittaa varsin korkeakoulutettua porukkaa: professori Hannu Heikkinen, laulu, kitara, piano, kaavoitusarkkitehti Jere Klami, laulu, kitara, koskettimet, ohjelmistoarkkitehti Jaakko Kujala, rummut, lyömäsoittimet, erityiskoulun ohjaaja Jyrki Pietikäinen, laulu, kitara, urut sekä ympäristösuunnittelija Risto Väisänen, basso, banjo.

Uudella levyllä kuullaan myös vierailevia tähtiä, jotka soittavat huilua, viulua ja lapsteel-kitaraa. Hannu Heikkinen ja Jyrki Pietikäinen ovat aloittaneet yhdessä soittamisen jo vuonna 1986 Lapinlahdella. Risto Väisänen tuli mukaan 1989.

Kaikki muuttivat 1980-luvun lopulla Ouluun ja jatkoivat bänditoimintaa siellä. Ylikiimingistä lähtöisin oleva Jaakko Kujala tuurasi Heikkistä vuonna 2006 ja jäi sitten pysyväksi jäseneksi.

Vantaalta kotoisin olevan Jere Klami muutti treenikämpän naapuriin 2011 ja rekrytoitiin saman tien kitaristiksi. Samalla vaihdettiin yhtyeen nimeksi Blessed Lunacy.

Yhteiskuntakriittistä sanoitusta

Blessed Lunacy on saanut musiikkikriitikoilta positiivista palautetta persoonallisesta musiikistaan. Musiikki on englanninkielistä, ja vaikutteet tulevat laajalta skaalalta aina 60-luvun garagerockista 1970-luvun progressiivisen rockin, punkin ja heavy metalin kautta 90-luvun vaihtoehto- ja stoner rockiin.

Sanoitukset ovat usein yhteiskuntakriittisiä. Bändi säveltää ja sanoittaa musiikkinsa itse ja tekee myös monista biiseistään musiikkivideot. Yhtye harjoittelee Oulun Karjasillalla Pietikäisen kellarissa ja siellä olevassa studiossa myös äänitetään yhtyeen levyt.

Bändin uusin levy, Wreck Of Humankind, on omakustannelevy, jonka on masteroinut Joona Lukala. Bändi on suunnitellut itse levyn kannet. Blessed Lunacyn musiikkia voi kuulla YouTubessa, Spotifyssä, Bandcampissa, SoundCloudissa, iTunesissa, Facebookissa, Instagramissa ja Mastodonissa.

Yhtyeeltä on aiemmin ilmestyneet levyt Blessed Lunacy (2015), For All Tired Souls (2019).

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Blessed Lunacyn uunituore levy on nimeltään Wreck Of Humankind. Levyn kannet ovat myös omaa tuotantoa. Kuva: Blessed Lunacy

Lue myös

Lue lisää aiheesta