Siirry suoraan sisältöön

Vuoden MS-hoitajaksi valittu oululainen Tuula Ala-aho: Potilas on entistä helpompi saada uskomaan hyvään tulevaisuuteen

21.11.2022

Oulun yliopistollisen sairaalan sairaanhoitaja Tuula Ala-aho on valittu vuoden 2022 MS-hoitajaksi. Valinnan teki Suomen MS-hoitajat ry:n valtakunnallisessa koulutustilaisuudessaaan viime viikolla.

Yhdistys luonnehtii Tuula Ala-ahoa pitkän linjan neurologisen hoitotyön osaajaksi.

”Tuula Ala-ahon vankka kokemus neurologisten potilaiden parissa, potilaslähtöinen hoitotyö ja monipuolinen asiantuntijuus haastavalla osaamisalueella ansaitsevat tunnustuksen”, Suomen MS-hoitajat ry:n puheenjohtaja Minna Salakari toteaa yhdistyksen tiedotteessa.

Ala-aho työskentelee Oulun yliopistollisen sairaalan neurologian poliklinikalla. Häntä ehdottivat vuoden MS-hoitajaksi kollegat, potilaat sekä Suomen MS-hoitajat ry:n yhteistyötahot.

He kuvailivat Ala-ahoa neurologisen hoitotyön konkariksi, joka perustaa työnsä vankkaan tietoperustaan ja kokemukseen. Ehdotuksissa korostuivat asiantuntijuus, inhimillisyys, rauhallisuus, potilaslähtöisyys ja vahva tietoperusta. 

”Potilastyön punainen lanka on muistaa kuunnella potilasta.”

Ala-aho on toiminut neurologisessa hoitotyössä liki kolme vuosikymmentä. Tänä aikana MS-taudin hoito on muuttunut ja mullistanut MS-tautia sairastavien arjen – vaikka sairaus on parantumaton, on toimintakykyä ylläpitävien lääkehoitojen mahdollisuus jo varsin laaja.  

”Nykyään on helpompi saada potilas uskomaan hyvään tulevaisuuteen”, Ala-aho sanoo.

Ala-ahon mukaan MS-tautia sairastavan hoitotyössä olennaista on olla selvillä potilaan arjesta ja tunnistaa potilaan tarpeet. 

”Sitten niihin pitää tarttua rohkeasti! Potilastyön punainen lanka on muistaa kuunnella potilasta. On olennaista puhua niistä asioista, jotka ovat potilaalle juuri sillä hetkellä tärkeitä”, hän sanoo.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suomen MS-hoitajat ry:n mukaan Tuula Ala-aho on toiminut työssään esimerkillisesti MS-hoitotyön asiantuntijana ja kehittänyt ammattitaitoaan säännöllisesti. Kuva: Suomen MS-hoitajat ry

Lue myös

Lue lisää aiheesta