Siirry suoraan sisältöön

Oululainen Tilaa kulttuurille ry järjestää taidekilpailun – maalaa muraali Tukikohdan takaseinään

11.6.2021

Meneillään on kaikille avoin taidekilpailu, jonka tarkoituksena saada Välivainion Tukikohdan takaseinään uusi seinämaalaus eli muraali. Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun saakka.

Kilpailuun voivat osallistua henkilöt yksin, työparina tai työryhmänä. Kilpailu on suunnattu taiteilijoille, joilla on yhteys Ouluun tai Pohjois-Suomeen.

Yhdistyksen hallitus päättää ehdotusten perusteella toteutettavan teoksen. Valinta toteutettavasti teoksesta tehdään 13. heinäkuuta mennessä. Määräajassa saapuneet ehdotukset käsitellään anonyymeina eli raadilla ei ole ennen lopullista valintaa tietoa taiteilijoiden henkilöllisyyksistä.

Projektin budjetti on yhteensä 3 500 euroa. Budjetti sisältää materiaali- ja tarvikekustannukset sekä tekijäpalkkion. Budjetista noin puolet on varattu materiaali- ja tarvikekustannuksiin ja noin puolet taiteilijan tai työryhmän palkkioon. Lopullinen budjetti sovitaan yhdessä valitun tekijän kanssa. Tekijän on mahdollista saada apua yhdistyksen aktiiveilta ja työntekijöiltä maalaustyön aikana, esimerkiksi pohjamaalaukseen.

Muraalia varten Tilaa kulttuurille ry on saanut apurahan Oulun valistustalorahastolta.

Isosta alasta on kyse

Maalattava seinä on kooltaan noin 220 neliötä, jossa materiaalina on betoni, puu ja metalli. Seinä on noin neljä metriä korkea ja 53 metriä leveä. Seinän oikeassa reunassa on 14 ikkunan ryhmittymä, joiden tulee jäädä näkyviin.

Seinään voi käydä tutustumassa paikan päällä torstaisin kello 12-18 ja perjantaisin kello 12-17. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Tilaa kulttuurille ry on vuonna 2013 perustettu oululaisille kulttuuri- ja liikuntatoimijoille tarkoitettu yhteinen yhdistys.  Yhdistyksen perustajajäsenet ovat Laura Rekilä, Anni Saviaro ja Emilia Suoraniemi. Yhdistyksen päällimmäinen tarkoitus on edistää oululaista kulttuurikenttää etsimällä tiloja eri kulttuuri- ja liikunta-alan toimijoiden käyttöön.

Osallistujia pyydetään lähettämään ehdotuksensa ja yhteystietonsa osoitteeseen tilaakulttuurille@gmail.com 30.6.2021 mennessä. Ehdotukset pyydetään lähettämään jpeg tai pdf – muodossa. Tarkemmat ohjeet löytyvät tämän linkin takaa.

Tukikohta on vanha varikko Välivainiolla Oulussa. Oulun kaupunki vuokraa sitä Tilaa kulttuurille ry:lle, joka puolestaan vuokraa tiloja eteenpäin kulttuuri-, harrastus- ja järjestötoimintaan. Kuva: Tiina Mäki

Lue myös