Siirry suoraan sisältöön

Oululainen – kerro mielipiteesi kulttuuritarjonnasta

17.6.2020

Nyt oululaisilla on mahdollisuus kertoa, miten ajattelevat kaupungin kulttuuritarjonnasta ja miten kulttuuripalveluita voisi kehittää.

Kaupunki on avannut kulttuuripalveluiden verkkokyselyn, johon toivotaan oululaisilta vastauksia laajasti, vaikka eivät kulttuuripalveluita käyttäisikään.

”Usein kysytään mielipidettä kulttuurista vain heiltä, jotka jo käyttävät kulttuuripalveluita. Tällä kertaa näkökulma on kaikissa kuntalaisissa. Olemme kiinnostuneet kuulemaan myös heitä, jotka eivät juurikaan kulttuuripalveluita käytä”, toteaa kaupungin kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Oulussa kulttuuri ymmärretään laajasti. Se on yhtälailla kulttuurin ammattilaisten tuottamia taide-elämyksiä, kuin myös arjen yhteisöllistä asukkaiden omasta tekemisestä kumpuavaa toimintaa. Kulttuuri ja taide voivat inspiroida kulttuuritaloissa tai kotikadulla.

Kulttuuri on myös muuttanut verkkoon. Erityisesti korona-aika on tuonut uudenlaisia digitaalisia tapoja tehdä kulttuuria, ja kyselyllä kartoitetaan myös mitä näistä halutaan jatkettavan, kun tilanne normalisoituu.

”Kaupungin kulttuuripalvelut rinnastetaan usein isompien kulttuuriorganisaatioiden toimintaan. On totta, että kirjastot, museot, orkesteri ja kulttuurikeskukset ovat iso osa toimintaamme. Kulttuuri kuitenkin on läsnä myös meidän jokaisen arjessamme. Se voi olla katutaidetta, kaupunginosatapahtumia, kulttuurihyvinvointia ja yhteisöllistä tekemistä. Kaupungilla on usein vahva mahdollistajan rooli myös näissä toiminnoissa”, Forsblom kommentoi.

Osallistu kyselyyn (linkki)

Vastausaikaa on 14.8. saakka.

Oulun kaupungin valtuusto on hyväksynyt tammikuussa 2020 uuden kulttuuristrategian, joka ulottuu vuoteen 2030. Kaupunki tekee strategian mukaisesti säännöllisesti asiakastyytyväisyyskyselyitä.

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Katutaidetta keskustassa.
Katutaide on myös kulttuuria. Kuvan taide on Raatin lähiesyydessä. Kuva Harri Tarvainen.

Lue myös