Siirry suoraan sisältöön

Oululainen Jatuli Games julkaisee lautapelin Tiernapojista

3.12.2020

Tiernapojat on vanha suomalainen ja etenkin oululainen jouluperinne. Laulunäytelmä kertoo itämaan tietäjien matkasta uhraamaan kultaa, mirhamia ja suitsukkeita. Joulun kunniaksi Tiernapojista tulee myyntiin oma lautapeli 12. joulukuuta.

Pelin tavoitteena on koota tiernapoikajoukkue eli tiernaroikka erilaisia resursseja ja kortteja keräämällä. Pelaajan resurssit kasvavat joka kierroksella. Pelin voittaa aina ensimmäisenä neljä eriväristä tiernatähteä kerännyt pelaaja. Vaihtoehtoisesti pelin voittaa pelaaja, joka kerää eniten pisteitä.

Tierna on nopeasti opittava perhepeli 2-7 pelaajalle. Ikäsuositus pelaajille on yli kymmenvuotiaille. Peliaika 20-60 minuuttia pelaajamäärästä ja kokemuksesta riippuen.

Pelin takana on oululainen Jatuli Games, joka julkaisee teemallisia lauta- ja korttipelejä, joissa yhdistyvät kaunis ulkoasu, kekseliäs pelikokemus, tarinallisuus ja viestinnällinen ulottuvuus. Yrityksen erikoisosaamista on pelillistäminen, tarinallistaminen ja tuotteistaminen.

Myös Oulu tutuksi -kortteja

Jatuli Games on Olli Levaniemen perustama yritys. Hän on toiminut media-alan opettajana ja sen jälkeen yrittäjänä lähes viisitoista vuotta. Levaniemi on ollut mukana suunnittelemassa muun muassa lukuisia brändejä ja erilaisia tuotekonsepteja.

Muutto Keski-Suomesta Ouluun irtaannutti yrittäjän mainosalasta, mutta liitti hänet samalla tierna-asiaan.

”Oulusta on nyt tullut minulle uusi rakas koti ja erityisesti olen tällä hetkellä kiinnostunut tierna- ja tervakulttuurista ja niiden paikallisuudesta”, hän kertoo.

Jatuli Games julkaisee myös täksi jouluksi Oulu tutuksi -pelikorttpakan, joka esittelee oululaisia asioita korttien muodossa.

Lisätietoja: www.jatuligames.fi Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
”Saako tulla pelaamaan?”, kysyvät Tiernapojat uudessa Tiernapoika-lautapelissä. Kuva: Jatuligames.fi

Lue myös

Lue lisää aiheesta