Siirry suoraan sisältöön

Oululainen Hupisaarten taimen -musiikkivideo pääsi Suomesta ainoana kansainväliseen laulukilpailuun

24.10.2020

Hupisaarten taimen -musiikkivideo edustaa Suomea leikkimielisessä Eurofishion-laulukilpailussa. Videolla esiintyvät oululaiset lapset ja nuoret. Tänään lauantaina raati valitsee kymmenen finalistin joukosta voittajan.

Musiikkivideo ja laulu syntyivät Luonnonvarakeskuksen ja oululaisten toimijoiden järjestämässä Hupisaarifoorumissa keväällä 2019. Kansainvälistä laulukilpailua varten musiikkivideoon lisättiin englanninkielinen tekstitys.

Hupisaarten taimen -laulun sävel on Vastarannan siilin eli Markus Lampelan, Kyösti Salmijärven ja Jukka Takalon käsialaa.

”Teimme laulun yhdessä oululaisten nuorten kanssa työpajassa. Kaikki osallistuivat ja heittivät ideoita. Laulun ytimeen tiivistyi lopulta ajatus Hupisaaresta niin ihmisnuorten kuin taimentenkin kasvuympäristönä”, kertoo Jukka Takalo.

Pieniä valonpilkahduksia tarvitaan

Eurofishion-laulukilpailun finaali järjestetään Maailman vaelluskalapäivänä 24. lokakuuta. Finaalissa kuullaan 10 finaaliin valittua musiikkivideota ja illan päätteeksi julkaistaan raadin valitsema voittaja.

Kilpailuun osallistui lähes 40 musiikkivideota 14 maasta ympäri maailman.

”Maailma tarvitsee positiivisiakin uutisia vaelluskalojen tilanteesta. Näemme usein uutisia vaelluskalojen heikosta tilanteesta, mitä ei tietenkään sovi unohtaa. Tällaiset pienet valonpilkahdukset kuitenkin toivottavasti motivoivat kaikkia suomalaisia arvostamaan ja jatkamaan työtään vesistöjen hyväksi”, toivoo hankkeen vetäjä Pauliina Louhi Luonnonvarakeskuksesta.

Musiikkivideo on osa Luken toteuttamaa Hupisaarten purot innovaatioiden kohteena -hanketta. Oulun kaupunki toimii hankkeen osarahoittajana. Hankkeen päärahoitus tulee Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämänä Euroopan aluekehitysrahastosta.

Katso kaikki finalistit tästä linkistä.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oululaisten tekemä video kisasi lähes 40 videon joukossa, joita oli tehty 14 eri maassa. Videolla esiintyvät oululaiset lapset ja nuoret.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta