Siirry suoraan sisältöön

Oululainen Fingersoft ja kuopiolainen Empires Not Vampires kehittivät yhdessä uuden pelin

2.12.2020

Suomen peliteollisuudelle on ominaista alan sisällä vallitseva jakamisen kulttuuri. Siitä hyvä esimerkki on Fingersoftin ja Empires Not Vampiresin tuore yhteistyö: yritykset ovat kehittäneet uuden pelin alusta asti yhdessä.

Fingersoftin Hill Climb Racing -mäkiautopelejä on ladattu globaalisti jo yli 1,5 miljardia kertaa. Aiemmin Tropic Empire -mobiilipelin luonut Empires Not Vampires taas on kunnostautunut idle-pelien kehittäjänä. Näille yleisölle kaksi pelifirmaa halusi tarjota uudenlaista sisältöä, ja kun niiden eteen tuli kiinnostava peli-idea, ne päättivät mitä yhdessä voidaan saavuttaa.

“Yhteistyön suola on ollut molempien vahvuuksien hyödyntäminen. Tämä yhteistyö synnytti jotain ainutlaatuista”, sanoo Empires Not Vampiresin toimitusjohtaja Harri Karppinen.

Empires Not Vampiresin kanssa kehitetty Garage Empire -peli on yhdistelmä idle tycoon- ja rallipeligenrejä, joka sijoittuu Fingersoftille tuttuun kilpa-automaailmaan. Peli julkaistiin viime viikolla globaalisti.

Fingersoftilla uusi vaihde silmässä

Fingersoft on aktiivisesti kehittänyt Hill Climb Racing -pelibrändiään, mutta samaan aikaan se on työstänyt myös muita peli-ideoita. Yrityksen työntekijät voivat valita itselle mieluisimmat projektit, joiden kehitystyössä haluavat olla mukana.

“Olemme yrityksenä nyt erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa ja menossa oikeaan suuntaan. Pohjalla on isojen hittipelien tuoma menestys, jonka päälle on nyt hyvä rakentaa uutta ja toki kunnioittaa sitä mitä meillä jo on”, toteaa Fingersoftin toimitusjohtaja Celine Pasula.

”Kehittäjät voivat itse valita projektinsa ja näyttää taitonsa, ja he pääsevät rakentamaan tuotteita, joihin uskovat täysillä. Fingersoftin ja Empires Not Vampiresin yhdessä muodostama kehitystiimi on ollut uudesta projektista innoissaan, ja toivottavasti se palo välittyy myös pelistä. Yhteistyö on sujunut hyvin ja on mielenkiintoista nähdä, mitä yhdessä pystytään saavuttamaan”, hän jatkaa.

Oululaisen Fingersoft Oy:n liikevaihto oli viime tilikautena (2019) 19,5 miljoonaa euroa. Yrityksen palveluksessa on noin 70 henkilöä.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Yhdessä kehitetty Garage Empire -peli on yhdistelmä idle tycoon- ja rallipeligenrejä, jotka sijoittuvat Fingersoftille tuttuun kilpa-automaailmaan.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta