Siirry suoraan sisältöön

Oulujoen seurakunnan perinteisiä elojuhlia vietetään kirkolla – kaupunginjohtaja Määttä pitää juhlapuheen

15.8.2023

Oulujoen seurakunta on järjestänyt perinteisiä vuosittaisia elojuhlia jo vuodesta 1979 lähtien. Tänä vuonna juhlaa vietetään sunnuntaina 20. elokuuta Oulujoen kirkossa sekä ympäröivässä puistossa teemalla "Juuret Oulujoella".

Elojuhlat alkavat kello 10 virkaanasettamismessulla, jossa kappalaiseksi asetetaan Matti Jurvelin. Virkaanasettamisen toimittaa lääninrovasti Niilo Pesonen. Tämän jälkeen juhla jatkuu kirkkoa ympäröivässä kirkkopuistossa, missä on tarjolla lounasta, kahvia sekä juhlapuheita.

Elojuhlan esiintyjien juuret Oulujoella

”Kun lähdimme suunnittelemaan Matti Jurvelinin virkaanasettamismessua, pohdimme, ketkä muut olisivat kotoisin Oulujoen alueelta alun perin. Tämä ajatus inspiroi meitä valitsemaan teemaksi juuret Oulujoella,” kertoo elojuhlien järjestelyistä vastaava Riitta Kentala, joka on ollut mukana järjestämässä elojuhlaa ensimmäistä kertaa jo 27 vuotta sitten.

Elojuhlassa kuullaan kaupunginjohtaja Seppo Määtän juhlapuheenvuoro. Hän on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Pankkotiellä Haapalehdossa. Juhlassa esiintyvät myös toiset Haapalehdon kasvatit; muusikko Samuli Paldanius, sekä messun jälkeen puheenvuoron pitävä Matti Jurvelin. Kirkkopuistossa kuullaan myös kirkkoherra Ilkka Mäkisen loppusanat.

Elojuhlia vietetään osoitteessa Oulujoentie 69, juhla on kaikille avoin ja vapaamuotoinen tapahtuma.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulujoen kirkko on puujugend-kirkko. Kirkko on valmistunut vuonna 1908. Kuva: Sanna Krook

Lue myös