Siirry suoraan sisältöön

Kirkon Ouluilo-keräys auttaa Ouluun tulleita ukrainalaispakolaisia

4.4.2022

Huhtikuun alussa käynnistyi Oulun seurakuntayhtymän Ouluilo-rahankeräyskampanja, jolla kerätään varoja Ouluun tulleiden ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi.

Keräysvaroja käytetään ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen Oulun seurakuntien diakoniatyön kautta.  Varat ohjataan lyhentämättöminä avustustoimintaan ilman erillisiä keräyskuluja.

”Ouluun on saapunut ukrainalaisia, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa sodan vuoksi. Heidän auttamisensa on erityisen tärkeää tällä hetkellä myös Oulussa ja nyt siihen on mahdollisuus”, Oulun seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Kari Rekilä sanoo.

Mukana voivat olla sekä yksityishenkilöt että yritykset. Keräysvaroilla voidaan myöntää esimerkiksi lahjakortteja ruokakauppaan. Sopivin tapa auttaa katsotaan tilannekohtaisesti.

Ouluilo-keräys on tällä kertaa aktiivikäytössä huhtikuun alusta kesäkuun loppuun. Lisätietoa keräyksestä ja lahjoitustavat osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/ouluilo.

Ukrainalaisia voi auttaa myös Kirkon Ulkomaanavun kautta, jolloin apu ohjautuu kriisialueelle.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ukrainalaisten pako sodan alta on herättänyt auttamishalut monella tavalla. Kuva: arkisto/Erika Benke

Lue myös

Lue lisää aiheesta