Siirry suoraan sisältöön

Ouluilo-keräys auttaa heikoimmassa asemassa olevia oululaisia

3.9.2021

Syyskuun alussa on käynnistynyt Oulun seurakuntayhtymän rahankeräyskampanja Ouluilo, jolla kerätään varoja taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevien oululaisten auttamiseen.

Keräysvaroja käytetään ihmisten taloudelliseen auttamiseen Oulun seurakuntien diakoniatyön kautta tilanteissa, joissa muut etuudet ja sosiaalitoimen tuki ei ole riittävää. Varat ohjataan lyhentämättöminä avustustoimintaan ilman erillisiä keräyskuluja.

”Nyt alkaa näkyä koronapandemian vaikutus ihmisten taloudelliseen tilanteeseen. Diakoniatyön piiriin on tullut uusia asiakasryhmiä ja asiakasmäärä on kasvanut. Siksi Ouluilo-keräystä ei ole haluttu rajata millekään tietylle kohderyhmälle, esimerkiksi perheille tai yksinäisille”, Oulun seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijä Kari Rekilä sanoo.

Keräysvaroilla voidaan esimerkiksi maksaa laskuja, tai sen turvin voidaan myöntää ruokakassi tai lahjakortti ruokakauppaan. Sopivin tapa auttaa katsotaan tilannekohtaisesti. Varoilla rahoitetaan myös työttömien ja vähävaraisten ruokailuja, joita järjestetään säännöllisesti Oulun seurakunnissa.

Ouluilo-keräys jatkuu vuoden loppuun. Lisätietoa keräyksestä ja lahjoitustavat osoitteessa: www.oulunseurakunnat.fi/ouluilo.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Saaduilla varoilla rahoitetaan esimerkiksi työttömien ja vähävaraisten ruokailuja, joita järjestetään säännöllisesti Oulun seurakunnissa. Kuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta