Siirry suoraan sisältöön

Ouluhallissa vietetään tänään korkeakoulupäivää – paikalla viitisentuhatta nuorta

2.11.2022

Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu järjestävät tänään keskiviikkona toista kertaa yhteisen Oulun korkeakoulupäivä -tapahtuman, jossa ne esittelevät koulutustarjontaansa. Tapahtumaan on tulossa 5000 nuorta lukioista ja ammattiopistoista.

Ouluhallin korkeakoulupäivässä on osallistujia yhteensä 60 koulusta, joista suurin osa toimii Pohjois-Pohjanmaalla. Nuoria on tulossa myös Kainuusta, Lapista, Pohjois-Savosta, Keski-Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta.

Tapahtumassa ovat esillä kaikki Oulun yliopiston kevään 2023 yhteishaussa mukana olevat kandidaattikoulutukset ja osa maisteriohjelmista sekä Oulun ammattikorkeakoulun kaikki ammattikorkeakoulututkinnot, avoin ammattikorkeakoulu ja Oamk Highway sekä opiskelijakunta OSAKO.

Koulutusmahdollisuudet esitellään nuorille sopivalla tavalla, kuten lyhyinä paneelikeskusteluina ja haastatteluina sekä korkeakouluissa jo opiskelevien ja alumnien kertomana. Aiheina ovat muun muassa humanistiset ja kasvatustieteet, ict ja muu tekniikka sekä terveys ja hyvinvointi.

Esiin tuodaan myös, millaista on opiskella ja elää Oulussa. Korkeakoulupäivässä nuoret kuulevat myös tarinoita työllistymisestä opintojen jälkeen.

Tapahtuma järjestetään Ouluhallissa keskiviikkona 2.11. klo 9.00–15.00.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Oulun korkeakoulupäivä keräsi noin 5000 osallistujaa. Kuva: Petri Ovaskainen

Lue myös

Lue lisää aiheesta