Siirry suoraan sisältöön

Ouluhallissa järjestetään tällä kertaa Nuorten foorumi, joka kokoaa nuoria vaikuttamisen äärelle

18.10.2021

Nuorille suunnattu vaikuttamiseen keskittyvä tapahtuma Nuorten foorumi järjestetään tiistaina 19. lokakuuta Ouluhallissa. Tapahtuman kohderyhmänä ovat yläkoululaiset ja sitä vanhemmat opiskelijat. Nuorten foorumissa eri toimijat vaihtavat ajatuksia nuorten kanssa.

Nuorten foorumi -tapahtuma koostuu kahdesta osiosta: aamu on tarkoitettu kutsuvieraille, iltapäivällä on avoimet ovet. Päivä alkaa kaupunginjohtaja Päivi Laajalan sekä lasten ja nuorten osallisuusryhmien ja nuorisovaltuuston edustajien yhteisellä aamukahvitilaisuudella, jossa keskustellaan ajankohtaisista asioista. Aamupäivä on tarkoitettu kutsuvieraille, alueellisten osallisuusryhmien lapsille ja nuorille ohjaajineen.

Kahvitilaisuuden jälkeen ovat vuorossa lausuntotyöpajat, joissa käsitellään toukokuussa lasten ja nuorten kaupunkikokouksessa eteenpäin äänestettyjä lausuntoesityksiä. Käsittelyssä ovat muun muassa Pohojosen Vaikuttajien ajama oleskelupaikan saaminen nuorille Pateniemen-Herukan alueelle, Maikkula-Kaukovainion ryhmän Bussilinja Oulunsalo-Kaakkuri-Maikkula-Heikkilänkangas sekä Nuorisovaltuusto ONE:n Oulun kaupungin joukkoliikenteen kerta- ja arvolippuun erillinen vaihtoehto nuorille.

Työpajojen tuotokset esitellään avoimien ovien tapahtumassa kello 12.00. Kaikille avoimet ovet jatkuvat iltapäivään eli kello 15.30 saakka. Perinteisesti tapahtuma on järjestetty Oulun kaupungintalolla, mutta sen ollessa remontissa, tapahtuma järjestetään Ouluhallissa.

Paneeleita ja ständejä

Nuorten foorumissa järjestetään kaksi paneelikeskustelua kello 13 ja klo 14. Tänä vuonna keskustelijat pohtivat nuorten käyttäytymistä, siihen liittyviä myönteisiä ja kielteisiä ilmiöitä ja miten se näkyy heidän arjessaan tai työssään. Keskustelun vetäjää  nuorisopalveluiden palvelupäällikkö Riitta Veijola Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Lisäksi Nuva ry. järjestää tapahtumassa eri pituisia ja -sisältöisiä työpajoja, joiden tarkoituksena on kerätä nuorten ajatuksia, kokemuksia, ideoita ja ratkaisuja. Työpajojen tuotokset lähetetään loppuvuodesta sisäministeriölle.

Nuorten foorumissa on myös eri tahojen pisteitä, joissa nuori pääsee osallistumaan toimintaan monella eri tavalla. Tapahtumassa on mukana nuorten parissa toimivia järjestöjä, puolueita sekä Oulun kaupungin toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita nuorten mielipiteistä. 

Avoimien ovien esittelypisteet eli ”aktiiviständit” ovat osallistavia, toiminnallisia ja vuorovaikutteisia. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa on mukana eri toimijoita aina ajankohtaisin osallistumis- ja vaikuttamiskeinoin.

Lisätietoja www.nuortenoulu.fi/nuorten-foorumi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Nuorten foorumi on perinteisesti järjestetty Oulun kaupungintalolla, mutta sen ollessa remontissa, tapahtuma järjestetään Ouluhallissa. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös