Siirry suoraan sisältöön

Oulu2026:n Piia Rantala-Korhonen: Nyt paljastetaan kaikki

17.4.2021

Euroopan kulttuuripääkaupunkikisan hakemus on valmistumassa, joten helmet voidaan huoletta paljastaa. Kaikelle kansalle suunnattu esittelytilaisuus järjestään verkossa ensi torstaina.

Oulu on tehnyt jo usean vuoden ajan matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Mukaan on lähtenyt 32 kuntakumppania eli laajat pohjoisen hartiat tavoittelevat arvostettua asemaa. Euroopan kulttuuripääkaupunkikisa ratkeaa 2. kesäkuuta, kun kansainvälinen raati ilmoittaa, kuka kolmesta suomalaisesta hakijakaupungista voittaa.  

Torstaina 22. huhtikuuta on kaikilla halukkailla tilaisuus tutustua 100-sivuisen hakukirjan sisältöihin ja Oulun salaisiin aseisiin, joilla kisa pyritään voittamaan. 

”Nyt paljastetaan kaikki! Avaamme Oulun hakemuksen helmiä upeiden vieraiden ja keskustelun kautta”, kertoo Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen

Myös kumppanikunnat mukana

Ohjelmassa kerrotaan hakumatkasta, hakemuksen sisällöstä, pohjoisuudesta ja kaupunkikulttuurista. Keskustelemassa ovat mukana sanataiteilija Timo Harju, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio, ilmakitaristi Aapo Rautio, Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti, Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovesi ja Oulu Safaris operatiivinen johtaja Janne Soini. Ohjelma aloitetaan ilmakitarashowlla ja päätetään oululaisen Lanain musiikilla. Lisäksi kumppanikunnatkin ovat mukana tervehdyksillään.

Lähetä kysymyksiä ennakkoon!  

Onko jokin asia, jonka haluat tietää kulttuuripääkaupunkihankkeesta tai Oulu2026:n toiminnasta? Ohjelmaan voi lähettää kysymyksiä ennakkoon sähköpostilla: oulu2026@ouka.fi 19.4. saakka. Kysymyksiin vastataan lähetyksen aikana ja Oulu2026:n sosiaalisen median kanavissa. Lähetyksen aikana voi kommentoida ja kysyä Youtubessa ja Oulu2026-kanavissa. 

Hakemuksen julkistustilaisuus torstaina 22.4. klo 18 Mun Oulussa sekä Oulun kaupungin Youtube-kanavalla. 

Lisätietoa tapahtumasta

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu2026:n kisa on loppusuoralla ja ensi viikolla esittelellään tarkemmin hakukirjan sisältöä kaikille kiinnostuneille nettilähetyksessä.

Lue myös

Lue lisää aiheesta