Siirry suoraan sisältöön

Oulu2026 ja CULTA järjestävät kulttuurin pitchauskilpailun maaliskuussa

21.1.2021

Kisassa voi voittaa 2026 euroa innovatiiviseen ideaan, jolla edistetään Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen päätavoitetta kulttuuri-ilmastonmuutosta. Ilmoittautuminen kisaan on käynnissä.

Cultural Climate Change Pitching  -tapahtumaan osallistuvan tehtävänä on esittää mielenkiintoinen idea, jolla kulttuurin keinoin tehdään Oulusta ja muista kaupungeista parempia paikkoja elää. Parhaan ehdotuksen toteutukseen on luvassa 2026 euroa. Pitchauskilpailu järjestetään 4. maaliskuuta ja osallistua voi etäyhteyksillä ympäri maailman.

Ideoita paremman elämän puolesta

Kulttuuri-ilmastonmuutoksessa on kyse uudelleen yhdistämisestä; ihmisten ja kulttuurin, teknologian ja taiteen, ihmisten ja luonnon, luonnon ja kulttuurin sekä erilaisten ihmisten ja alueiden. Nyt haetaan innovatiivisia ideoita, miten jopa yllättäviä asioita voi yhdistää kulttuurin keinoin ja tehdä ympäristöstämme paremman paikan. 

Viime vuoden pitchauskilpailun palkinnon voitti suomalais-venäläinen opiskelijaryhmä, joka innovoi taidetta juniin. 

”Viime vuoden tapahtuma osoitti, että kulttuuri-ilmastonmuutospitchaukselle on kysyntää ja kisan kautta saadaan mahtavia ideoita. Junamatkailun ja taiteen yhdistäminen on hieno konsepti, joka tulee osaksi Oulu2026-hankkeen suunnitelmia”, kertoo Oulu2026-hankkeen vastaava tuottaja Henri Turunen

Kisa ratkeaa kesäkuussa

Kesäkuussa 2021 valitaan Suomen kolmesta hakijakaupunkista yksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Oulu hakee titteliä yhteistyössä 32 pohjoisen Suomen kunnan kanssa.

Kulttuuripääkaupunkeja on valittu Euroopassa jo vuodesta 1984. Aiemmat vuodet ovat osoittaneet, että kulttuuripääkaupunkihankkeilla voi olla merkittäviä vaikutuksia alueen elinvoimaan esimerkiksi matkailun kautta. Euroopan kulttuuripääkaupunkikisan voittajakaupungin päättää kansainvälinen arvioitsijaraati.

Cultural Climate Change Pitching järjestetään 4. maaliskuuta klo 17.

- puhekielenä on englanti

- ilmoittautuminen on avoinna perjantaihin 31.1.2021 saakka

- ilmoittautuminen ja säännöt löytyvät Oulu20206-hankkeen sivuilta www.oulu2026.eu/culturalclimatechangepitching 

- tapahtuman järjestävät Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026 ja CULTA-hanke

- CULTA-hankkeen tavoitteena on kehittää luovien alojen toimijoiden osaamista ja kannustaa heitä Suomi-Venäjä -rajan ylittävään yhteistyöhön. Culta-hankkeen päärahoittaja on Karelia CBC -ohjelma, jota rahoittaa EU, Suomi ja Venäjä.

Neljä opiskelijaa, kisan voittajat
Viime vuoden kisan voittajaideassa yhdistettiin taidetta junamatkailuun. Kuva: Henri Turunen.

Liittyvät sisällöt

Lue myös