Siirry suoraan sisältöön

Oulu2026-alue laajenee – uusina mukaan Puolanka ja Ristijärvi

16.11.2022

Oulu2026-alue laajenee entisestään, kun Puolanka ja Ristijärvi liittyivät vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulun kumppaneiksi. Kulttuuri-ilmastonmuutosta tekee Oulun lisäksi 35 kuntaa pohjoisen Suomen alueella.

Oulu2026 toivottaa Ristijärven ja Puolangan tervetulleiksi mukaan toteuttamaan kulttuuriohjelmaa.

”Niiden ainutlaatuiset luontokohteet, kuten näyttävä Hepokönkään luonnonsuojelualue vesiputouksineen ja Saukkovaaran vaaramaisemat vetoavat niin eurooppalaisiin kuin kotimaisiin matkailijoihin. Puolangan Pessimistitalo on ainoa laatuaan maailmassa”, toteaa Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen.

”Odotamme mielenkiinnolla uusia kulttuuritapahtumia vuoden 2026 ohjelmaamme. Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi tarjoaa mukana oleville kunnille ainutkertaisen mahdollisuuden kasvattaa eurooppalaista näkyvyyttään”, hän lisää.

Puolangan sivistyslautakunta päätti osallistumisestaan 13. lokakuuta. Ristijärven lähti mukaan sivistyspäällikön päätöksellä 12. lokakuuta. Oulun kulttuurisäätiön hallitus hyväksyi kunnat osaksi Oulu2026-aluetta kokouksessaan 9. marraskuuta.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Erityisesti Puolanka on tunnettu Pessimismipäivistään. Puolanka sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Oulusta. Kuva: Carita Forsman

Lue myös

Lue lisää aiheesta