Siirry suoraan sisältöön

Oulu Sinfonian alkukeväässä italialaissäveliä, musiikkijuhlia ja erityisvalokeilassa tähtilaulajia

6.3.2023

Oulu Sinfonian alkukevään konserteissa kuullaan italialaissävelmiä, huuliharppusoitantoa sekä muun muassa taitavien Edelmannien lauluja ja sävellyksiä.

Maaliskuun alussa Oulu Sinfonian konsertit avasi Ludwig van Beethovenin harvoin esitettävä suurteos Missa solemnis, joka toi kapellimestariksi kokeneen Oulun-kävijän, brasilialaissyntyisen Eduardo Strausserin.

Konsertin solisteina olivat sopraano Silja Aalto, mezzosopraano Jeni Packalen, tenori Jussi Myllys ja baritoni Nicholas Söderlund. Teos toi myös ensi kertaa Ouluun virolaisen Voces Tallinn -kuoron, valmentajanaan Kristi Jagodin. Voces Tallinn sai rinnalleen Mihkel Kolditsin kokoaman ja valmentaman alueellisen projektikuoron.

Laulajat jatkavat kausisarjan seuraavassa konsertissa torstaina 30. maaliskuuta, jolloin Olipa kerran Italia -konsertti vie mielikuvitusmatkalle Italiaan. Englantilainen Gabriella Teychenné johtaa Italiasta inspiroitunutta musiikkia.

Konsertin solistinumero vie keskelle saapasmaan kansanlauluja ja tarinoita. Tosin vain osa Luciano Berion Folksongs-sarjan lauluista perustuu vanhoille kansanmelodioille. Muutamat ovat sepitettä säveltäjän omasta päästä, ja osa pikemminkin parodioi niitä. Berion esitetyimmän ja rakastetuimman konserttikappaleen solistiksi saapuu Oulussa debytoiva Wienin Valtionoopperan mezzosopraano Virginie Verrez.

Musiikkijuhlilla tangoa

Oulu Sinfonia on esiintynyt Oulun Musiikkijuhlilla vuosittain festivaalin historian ajan. Svängfonia-konsertissa torstaina 16. maaliskuuta kuullaan huuliharppukvartetti Svängin musiikkia sinfonisesti. Konsertin johtoteemana on tango, mutta musiikillinen matka ylittää tyylirajat.

Torstaina 23. maaliskuuta päästään nauttimaan Samuli Edelmannin Vaiheet-albumin koskettavista lauluista orkesterin kanssa. Samuli Edelmann julkaisi vuonna 1997 kulttimaineeseen nousseen albumin, joka sisälsi hänen isänsä Toni Edelmannin sävellyksiä muun muassa Johann Wolfgang von Goethen, Hermann Hessen ja William Shakespearen teksteihin.

Morriconea myös päiväkonsertissa

Suuren kysynnän johdosta huhtikuun puolivälissä soitettavan Ennio Morricone in Concert -konsertin koululaisnäytös perjantaina 14. huhtikuuta kello 10 on avattu kaikelle yleisölle ja liput ovat nyt myynnissä.

Konsertissa soivat tämän legendaarisen elokuvasäveltäjän Ennio Morriconen ikonisimmat melodiat. Konsertin kesto on 60 minuuttia, eikä se sisällä väliaikaa. Konserttikäyntiin voit yhdistää myös Ravintola Preludin maistuvan lounaan, sillä konsertti päättyy sopivasti lounasajan alettua.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu Sinfoniassa kuullaan maalis-huhtikuun aikana Wienin Valtionoopperan mezzosopraano Virginie Verreziä, Samuli Edelmannia, Svängiä sekä Ennio Morriconen musiikkia.

Lue myös

Lue lisää aiheesta