Siirry suoraan sisältöön

Oulu Sinfonia Open tarjoaa Hupisaarten kesäteatterilla maistiasia syyskauteen torstain ilmaiskonsertissa

10.8.2022

Torstaina 11. elokuuta Hupisaarten kesäteatterin täyttää Oulu Sinfonian maksuton ulkoilmatapahtuma Oulu Sinfonia Open. Luvassa on kolme erilaista konserttia sinfonian uuden englantilaisen ylikapellimestari Rumon Gamban johtamana. Tapahtuma alkaa kello 17.

Oulu Sinfonia Open aloittaa torstaina 11. elokuuta lapsille ja lapsenmielisille suunnatulla musiikkihetkellä Karhuherra Paddingtonin seurassa kello 17. Ilta jatkuu kello 19 jazzahtavassa tunnelmassa Roaring Twenties –konsertissa ja illan päättää kello 22 alkava Evening Chill. Illan ohjelmistossa näkyy Oulu Sinfonian uuden kapellimestari Rumon Gamban kädenjälki, sillä hän on suunnitellut Oulu Sinfonia Openiin konserttikokonaisuuden, jossa saa monipuolisesti maistiaisia tulevasta Oulu Sinfonian syyskaudesta. Tapahtumassa voikin ostaa lippuja syyskauden konsertteihin.

Ulkoilmakonsertit suosiossa

Oulu Sinfonia ei musisoi ensimmäistä kertaa Hupisaarilla, sillä orkesteri on jalkautunut ulkoilmaan aikaisemminkin – viimeksi vuosi sitten kotiseutupäivien aikana Allsång på Hupisaaret –konserttiin Mikko Alatalon kanssa.

“Ulkoilmakonserttimme ovat olleet todella suosittuja, joten paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin. Ohjelmasta voi poimia itselle mieluiset konsertit tai tulla tapahtumaan vaikka koko illaksi – alueella palvelee myös kahvio. Kesäteatterin katsomopaikkojen lisäksi yleisö menee mielellään puistoalueelle piknikille nauttimaan konserteista, pimenevässä kesäillassa tunnelma on ollut ainutkertainen”, kertoo Oulu Sinfonian markkinointivastaava Heli Perkkiö.

Syyskauden lippujen lisäksi tapahtumassa on myynnissä Oulu Sinfonian julkaisemaa musiikkia, kuten viime viikolla julkaistu, ruotsalaisen säveltäjä Ludvig Normanin (1831-1885) nimeä kantava levy. Oulu Sinfonian edellinen ylikapellimestari Johannes Gustavsson suunnitteli sisällön nyt julkaistulle levylle, jolla hän myös toimii kapellimestarina. Teokset äänitettiin toukokuussa 2021 Gustavssonin ylikapellimestarikauden lopuksi.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu Sinfonia Openissa kuullaan musiikkia jokaisen makuun - konsertin aloittaa lapsille ja lapsenmielisille suunnattu Paddington Bear's First Concert. Kuvat: Sanna Krook

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta