Siirry suoraan sisältöön

Oulu Sinfonia kohtaa energisen kansanmusiikkiyhtye Friggin

8.9.2021

Tällä viikolla Oulu Sinfonian vieraana nähdään yksi maailmalla menestyneimmistä kansanmusiikkiyhtyeistämme. Frigg-yhtyeen vierailun piti toteutua jo keväällä 2020, mutta koronarajoitusten vuoksi konsertti siirrettiin syyskauden 2021 alkuun.

Konsertti kuullaan torstaina 9. syyskuuta Madetojan salissa, ja Oulu Sinfonian kapellimestarina on Jaakko Kuusisto. Orkesterisovituksista vastaavat muun muassa Mikko Hassinen, Timo Alakotila ja Artturi Rönkä.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin.

Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa. Alkujaan suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on vuosien saatossa muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat.

Yhtye täytti 20 vuotta

Lukemattomien Euroopan-kiertueiden lisäksi yhtye on tehnyt kymmenen Pohjois-Amerikan kiertuetta. Lisäksi monet tunnetut festivaalit ovat kuuluneet yhtyeen kiertuekarttaan. Esimerkiksi Telluride Bluegrass Festival, WOMADelaide, Rainforest World Music Festival ja Cambridge Folk Festival ovat kutsuneet yhtyeen vierailulle.

Television ja radion välityksellä Frigg on tavoittanut miljoonayleisöt esiintymisillään A Prairie Home Companion -liveradioshowssa sekä NHK World Japan -kanavan El Mundo -ohjelmassa.

Frigg on julkaissut olemassaolonsa aikana kymmenen levyä, jotka ovat kahmineet lukuisia tunnustuksia ja saavuttaneet laajaa kansainvälistä huomiota. Viimeisin albumi FriXX julkaistiin maaliskuussa 2020. Samalla juhlistettiin yhtyeen 20-vuotista tarinaa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Frigg-yhtye juhli viime vuonna 20-vuotistaivaltaan. Kuva: Ulla Nikula

Lue myös

Lue lisää aiheesta