Siirry suoraan sisältöön

Oulu selvittää ateria- ja puhtauspalveluiden mahdollisen ulkoistamisen säästövaikutuksia

26.8.2020

Oulun Tilapalvelut -liikelaitos aloittaa yhteistoimintamenettelyn, jonka tarkoituksena on selvittää ateria- ja puhtauspalveluiden ulkoistuksen säästövaikutuksia. Menettely ei johda irtisanomisiin.

Tarkastelun kohteena on koko nykyisen kaupungin oman ateria- ja puhtauspalvelutuotannon siirto ulkoiselle palveluntuottajalle liiketoimintasiirtona, jolloin henkilökunta siirtyisi toimintojen mukana uuden työnantajan palvelukseen. Yhteistoimintamenettely ei johda henkilöstön irtisanomisiin.

Toimintojen ulkoistustarkastelu on osa kaupungin teettämää ulkoista arviointia talouden tasapainottamiseksi. Oulun kaupunki pyrkii tällä muutostoimenpiteellä saaman 2,5 miljoonan euron vuosittaiset käyttötalousmenosäästöt.

Tilapalveluiden ateria- ja puhtauspalveluissa työskentelee tällä hetkellä yhteensä 300 vakituista työntekijää. Kaupungin ateria- ja puhtauspalveluista hankitaan tällä hetkellä ulkoisilta palveluntuottajilta noin 40 prosenttia.

Palvelutuotannon siirto etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksentekoon kuluvan syksyn aikana. Henkilöstön siirto tapahtuisi aikaisintaan syksyllä 2021.

 

Tilapalveluiden ateria- ja puhtauspalveluissa työskentelee tällä hetkellä yhteensä 300 vakituista työntekijää.

Lue myös

Lue lisää aiheesta