Siirry suoraan sisältöön

Oulu on pelikaupunki, mutta pärjääkö pohjoinen pelialalla? – suora lähetys Fingersoftilta torstaina

23.2.2022

Pohjoisen Kulttuurivirran Pelit ja taide -talk show lähetään suorana torstaina 24. helmikuuta Oulun sydämen pelipyhätöstä Apaja-korttelista. Paikalla keskustelemassa pelimaailman kiemuroista eri alojen taiteilijoita ja pelialan kovia ammattilaisia.

Peli ja taide -keskustelussa yhytetään siis samalle pelikentälle kulttuuri ja teknologia. Tarkoitus on muun muassa keskustella siitä, kuuluuko pelitaide gallerioihin ja pärjääkö pohjoinen pelialalla.

"Tarvitseeko pelatessa kulttuurista sivistystä vai pannaanko aivot vain narikkaan?” muotoilee iltaa juontava Gamelab-veteraani Sami Nyyssölä.

Yhden illan vieraista, oululaisen Karoliina Korhosen Finnish Nightmares -sarjakuvaa on käännetty englannin lisäksi koreaksi, japaniksi ja kiinaksi. Kiinassa sarjakuvien suuren suosion nostattamaa ilmiötä kuvaamaan on syntynyt uusi sana, jingfen, henkinen suomalainen. 

”Rentoudun ja meditoin Cities Skylinesin ja House Flipperin parissa. Jopa 80-90 prosenttia sosiaalisesta kanssakäymisestäni tapahtuu Discordissa yhdessä pelaten. En ole mikään social butterfly, että jaksaisin joka ilta lähteä jonnekin istumaan kavereiden kanssa, mutta toisaalta pelejä pelatessa juttua riittää tuntikaupalla”, sanoo Korhonen, joka Finnish Nightmaresin lisäksi työskentelee käyttöliittymäsuunnittelun ja käyttäjäkokemussuunnittelun parissa.

Lähetyksessä mukana myös larppi-aktiivi, pelitaiteilija, Johanna Verhiö, valokuvataiteilija Esa Ylijaasko ja taiteellinen johtaja Jussi Autio. Keskustelua taustoittaa Ceekayedin eli Sampo Närhen säveltämä pelimusiikki.

Suoraan lähetykseen pääsee mukaan tästä linkistä tai Pohjoisen kulttuurivirran kanavilla.

Kommentit Pohjoisen Kulttuurivirran Facebook-seinälle, jossa talk show myös näkyy.

Peli ja taide -talk show to 24.2 suorana klo 19-20.30.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Peli ja taide -keskustelussa vieraana muun muassa sarjakuvan tekijä ja graafinen suunnittelija Karoliina Korhonen. Kuva: Pohjoinen kulttuurivirta

Lue myös

Lue lisää aiheesta