Siirry suoraan sisältöön

Oulu on meleko ölövi paikka

4.2.2020

Näkökulmissa kirjoittajat ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.

”Oululaisissa on yksi yhteinen piirre, jota ei voi olla huomaamatta: he ovat erittäin itsevarmoja. Ölövejä, kuten oululaiset itse kutsuisivat itseään. He juttelevat kaikille sujuvasti, osaavat nauraa itselleen ja ovat yksinkertaisesti menestyjiä. Samaan aikaan heitä on helppo ihailla – ja ehkä vähän vihatakin.” Näin julistaa MeNaiset-lehden juttu muutaman vuoden takaa. 

Oulussa asuvat lehden mukaan Suomen itsevarmimmat ihmiset. Oululaisten itsevarmuus nousee ennen kaikkea pohjoisen karuista olosuhteista. Jos vinttaa pyörällä vastatuulessa Tuiran silloilla hymy huulilla, ei mikään maailmassa voi enää lannistaa. Luonnonolosuhteet karaisevat jo pienestä pitäen tehden oululaisista luontaisia selviytyjiä. Kun tervanvienti hyytyi, keksittiin lohi. Kun joet padottiin, keksittiin teknologia. Kun teknologia valloitti maailman, keksimme langattomat tietoverkot.  

Eiväthän kaikki voi olla kuten oululaiset, mutta yrittäisivät edes! 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kolumnin kirjoittaja Mikko Salmi on Mun Oulun päätoimittaja ja Oulun kaupungin viestintäjohtaja.

Lue myös

Lue lisää aiheesta