Siirry suoraan sisältöön

Korona on Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä - kahden viikon maskisuositus julkisiin sisätiloihin

28.10.2020

Oulun kaupunki suosittelee maskin eli suu-nenäsuojan käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa 29.10.-12.11. välisenä aikana. Suositus ei koske alle 15-vuotiaita eikä toisen asteen koulutuslaitoksia. Maskeja suositellaan pidettäväksi esimerkiksi kaupoissa, tapahtumissa, virastojen julkisissa tiloissa sekä kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Oulussa. Tartuntojen alkuperä pystytään kuitenkin edelleen pääosin selvittämään. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 24,1.

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla, mutta Oulun osalta ollaan siirrytty kiihtymisvaiheen kynnykselle. Oulun tilanne poikkeaa muista Pohjois-Pohjanmaan kunnista, mistä johtuen alueellinen koordinaatioryhmä antaa uusia määräaikaisia, kaksi viikkoa voimassa olevia suosituksia Oulun kaupungin alueelle. Muiden kuntien alueille ei esitetä uusia suosituksia. Aiemmat suositukset ovat edelleen voimassa.

Uudet suositukset Oulun kaupungin alueelle ajankohdalle 29.10-12.11.2020

  • Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.
  • Suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Ei koske yleisö- tai urheilutilaisuuksia.
  • Ryhmämuotoiseen harrastamiseen annetaan tarkennettuja turvallisuusohjeita
  • Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

 

Maskit
Maskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja pienentämään yksityisiä tilaisuuksia 20 henkilöön seuraavan kahden viikon ajan.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta