Siirry suoraan sisältöön

Oulu oli mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa – oululaiset keräsivät noin 5 000 pussillista

16.6.2023

Oulu, kuten yli 170 muutakin kuntaa, oli mukana 14. kesäkuuta päättyneessä Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena oli innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä sinne heitettyä jätettä. Oulussa kasaan saatiin noin 5 000 pussia.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. Kampanjan kumppanit, joina kuntien lisäksi oli myös joukko järjestöjä ja yhteisöjä, välittivät tietoa kampanjasta ja innostivat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan joko yksin, pienellä porukalla tai isompia siivoustempauksia järjestämällä.

Kampanjan aikana kerätyt roskapussit merkittiin kampanjan verkkosivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit kerättiin. Oulun tulos oli 4982 roskapussia.

Pihtejä voi edelleen lainata

Kampanjan aikana Oulun kaupunki antoi ohjeita muun muassa talkoiden järjestämiseen. Kun talkoista teki ilmoituksen etukäteen kaupungin palautepalveluun, kaupunki huolehti täysien roskasäkkien poisviennin karttaan merkityltä talkoopaikalta.

Tarvittaessa myös roskasäkit sai kaupungilta. Roskapihtejä oli lainattavissa sekä kirjastoissa että Oulun Infralla. Ja vaikka Miljoona roskapussia -kampanja on nyt päättynyt, roskapihtejä voi edelleen lainata.

Oulun Infran työnjohdon mukaan kampanja näkyi maastossa täysinä roskiksina. Myös talkooilmoituksia tehtiin ja roskapihtejä lainattiin aktiivisesti.

Kaupunki on myös laatinut alla olevat ohjeet turvalliseen roskien keruuseen. Ohje on myös ladattavissa pdf-muodossa.

Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta yle.fi/miljoonaroskapussia.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vaikka Miljoona roskapussia -kampanja on nyt päättynyt, oululaiset voivat edelleen lainata kaupungilta roskapihtejä. Kuva: Yle

Lue myös

Lue lisää aiheesta