Siirry suoraan sisältöön

Oulu näyttää mallia harvaan asuttujen alueiden kehittämisessä

15.6.2021

Kansainväliset vierailut alkavat koronatilanteen ja -rajoitusten hellittäessä taas lisääntyä Oulussa. Espanjan EU-asioista vastaavan valtiosihteerin Juan González-Barba Peran seurue kävi Oulussa maanantaina 14. kesäkuuta Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen vieraana.

Ohjelmaan kuuluivat esimerkiksi vierailut Oulun teatterille, Oulun taidemuseolle ja Nokian 5G-testilaboratorioon sekä tapaamiset Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Oulun yliopiston 6G-lippulaivayksikön edustajien kanssa.

Juan González-Barba Pera huomauttaa, että sille on selkeä syy, miksi hän toi seurueensa vierailulle Ouluun eikä Helsinkiin.

”Väestön väheneminen ja keskittyminen suuriin kaupunkeihin on Espanjassa suuri haaste. Haluamme kehittää harvaan asuttuja alueitamme, jotka ovat täynnä historiaa ja osaamista. Uskomme, että voimme oppia paljon Pohjois-Suomelta ja Oululta”, hän sanoo.

Oulu inspiroi ja herättää ihailua

González-Barba Peran kanssa harvaan asuttujen alueiden kehittämisestä oli Oulussa keskustelemassa Kastilian ja Léonin, Aragonian ja Kastilia-La Manchan itsehallintoalueiden johtoa. He kertoivat, että Oulu on ihailun kohde ja inspiraation lähde.

”Teillä on hienot koulutuksen ja innovaatioiden ekosysteemit, joita paikallinen, alueellinen ja kansallinen hallinto tukevat.”

Tytti Tuppurainen korostaa, että Oulun menestyksen salaisuuksia ovat tieteellinen tutkimus, innovointi, teknologia ja kulttuuri.

”Olen varma, että yhteistyöstämme tulee hedelmällistä. Meidän on yhdessä hyödynnettävä kaikki tuki, mitä EU tarjoaa. Näin luomme yhteistä Eurooppa-henkeä”, Tuppurainen totesi vierailleen, joiden kanssa harvaan asuttujen alueiden kehittäminen jatkuu.

Katso kuvia Tytti Tuppuraisen ja Juan González-Barba Peran Oulun-vierailusta:

Tytti Tuppurainen, Juan Gonzalez-Barba Pera ja Anu-Maarit Moilanen

Tuppurainen ja González-Barba Pera neuvottelivat Oulun teatterin ravintola Vänmannissa muun muassa EU:n taloudellisesta elpymisestä. Oikealla Oulun teatterin toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen. 

Espanjan ja Oulun delegaatiot Toripolliisilla
Espanjan seurue teki tuttavuutta tietenkin myös Toripolliisin kanssa.

Tytti Tuppurainen, Juan Gonzalez-Barba Pera ja mieskuoro Huutajat
Kävelymatkalla vieraat sattuivat törmäämään kaupungintalon portailla Mieskuoro Huutajiin, joka esitti Eurooppa-hymnin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ministeri Tytti Tuppurainen ja valtiosihteeri Juan González-Barba Pera
Ministeri Tytti Tuppurainen (edessä oik.) oli iloinen, että sai tuoda valtiosihteeri Juan González-Barba Peran (edessä vas.) tutustumaan kotikaupunkinsa Oulun menestysreseptiin. Kuvat: Petteri Löppönen

Lue myös

Lue lisää aiheesta