Siirry suoraan sisältöön

Oulu liittyy kaupunkien Fab City -yhteistyöverkostoon Pohjoismaiden pioneerina

17.5.2023

Oulun kaupunki liittyy kuluvana vuonna kansainväliseen Fab City -verkostoon. Samalla se on ensimmäinen verkostoon kuuluva suuri kaupunki Pohjoismaissa. Verkoston tehtävänä on yritysten ympäristöystävällisyyden kehittäminen sekä kansalaisryhmien elinikäisen oppimisen vahvistaminen.

Fab City -verkostoon kuuluu 49 kaupunkia 21 eri maasta. Verkoston jäseniä ovat muun muassa Amsterdam, Barcelona ja Pariisi. Fab City -verkoston tavoitteena on kestävämmän ja innovatiivisemman yrittäjyyden saavuttaminen, kiertotalouden kehittäminen, elinikäisen oppimisen mahdollisuus kaikille kansalaisryhmille sekä hiilineutraali tulevaisuus. Verkosto tarjoaa jäsenilleen kumppanuuksia, työkaluja, koulutusohjelmia, resursseja ja näkyvyyttä Fab City -teemassa globaalisti.

Fab City -verkoston synnyn taustalla on kansainvälinen Fab Lab -konsepti. Fab Labit ovat digitaalisen valmistuksen työskentelytiloja ja prototyyppilaboratorioita, joissa voi tehdä melkein mitä vain. Käytettävissä ovat esimerksiksi laser- ja vinyylileikkurit, 3D-tulostimia, jyrsimiä ja ompelukoneita. Fab Labit ovat avoinna kaikille maksutta viikoittain.

Viisi Fab Labia Oulussa

Oulussa Fab Lab -toimintaa on Oulun kaupungilla ja Oulun yliopistolla. Oulun kaupungin Fab Labit sijaitsevat Hintan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kouluilla sekä BusinessAseman tiloissa. Oulun yliopistolla toimii yksi Fab Lab. Koulujen ja päiväkotien Makerspace-tilat, Steam-verkosto ja Kestävän tulevaisuuden opinvirta tukevat kokonaisuutta. Lisäksi Oulun kaupunginkirjaston Digiverstas on avoin kaikille kaupunkilaisille.

Kouluissa Fab Lab -toiminnan kohderyhmää ovat eri-ikäiset lapset ja nuoret sekä lähialueiden asukkaat. BusinessAsemalla kohderyhmänä ovat yritykset ja työnhakijat.

Fab City -verkostoa koskeva, kaikille avoin sidosryhmätilaisuus järjestetään Oulun BusinessAsemalla keskiviikkona 24.5.2023 klo 12.30–15.30.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupungin Fab Labit sijaitsevat Hintan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kouluilla sekä BusinessAseman tiloissa. Kuva: BusinessOulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta