Siirry suoraan sisältöön

Oulu kuplii -lähetys vietetään tänään sarjakuvien merkeissä

21.5.2021

Tänään perjantaina 21. toukokuuta kello 19 Pohjoinen kulttuurivirta vie kupliviin tunnelmiin sarjakuvien pariin. Oulun Sarjakuvakeskus toteuttaa yhteistyössä Pohjoisen kulttuurivirran kanssa Oulu Kuplii lähetyksen, joka on osa Tampere Kuplii sarjakuvafestivaalia.

Illan lähetyksessä julkaistaan muun muassa neljä tuoretta teosta ja keskustellaan kiinnostavien sarjakuvataiteilijoiden kanssa.

Sarjakuvantekijät ry luovuttaa Vuoden sarjakuvateko -palkinnon Limingan taidekoululle. Palkintoa on luovuttamassa sarjakuvaneuvos Ilpo Koskela ja sen vastaanottavat Limingan taidekoulun puolesta Mikko Jylhä ja Tessa Astre.

Viiva 35-36: Muutto (Oulun taidekoulu, 2021) jatkaa yli 35 vuoden kunniakasta perinnettä julkaisemalla Oulun taidekoulun sarjakuvalinjan 8-20-vuotiaiden oppilaiden teoksia menneeltä vuodelta. Poikkeusajan vuoksi tämän vuoden Viiva-albumi on tuplanumero.

Pitkäviiva: Legends 2 (Oulun taidekoulu, 2021) on 16-vuotiaan Siiri Sutelan vuonna 2019 valmistuneen Legends-albumin päätösosa. Pitkäviiva-albumien sarjassa Legends 2 on 22. yksittäisen oppilaan täysimittainen sarjakuva-albumi. Teokset toimittanut Mika Kolehmainen keskustelee Oulun taidekoulun sarjakuvalinjan opiskelijoiden kanssa uutuusalbumeista.

Hurmeen teos julkistetaan

Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Juha Hurmeen näytelmään perustuva sarjakuvateos Limingan Ihme (Limingan sarjakuvalinja, 2021). Antologia käsittelee sisällissodan tapahtumia Limingassa, missä paikalliset asukkaat, suojeluskunnat ja punakaarti onnistuivat löytämään vaihtoehtoisen ratkaisun konfliktiin. Mukana on 19 sarjakuvantekijää. Teoksesta keskustelemassa Juha Hurmeen lisäksi ovat Tessa Astre ja Vilma Indrén.

Tuore sarjakuva-albumi Elävä kuva – Ловъя серпасъяс (Oulun Sarjakuvaseura ry, 2021) esittelee taruja muinaisten suomalais-ugrilaisten elämästä, joita on välitetty sukupolvelta seuraavalle. Komin tasavallassa sijaitsevan Syktyvkarin kaupungin nuorten taiteilijoiden ja Limingan taidekoulun sarjakuvalinjan opiskelijoiden yhteistyönä syntynyttä kaksikielistä sarjakuva-albumia esittelevät Mikko Jylhä, Vilma Indrén ja Tomi Nikula.

Oulu kuplii -lähetys on maksutta nähtävissä osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi ja tallenteena myös jälkikäteen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu kuplii -lähetyksessä ovat keskustelemassa Juha Hurmeen lisäksi Tessa Astre ja Vilma Indrén.

Lue myös

Lue lisää aiheesta