Siirry suoraan sisältöön

Oulu kulkee digitalisaation etulinjassa Euroopassa – kaupunginjohtaja Seppo Määttä vie viestiä siitä, miten kaupunki voi mahdollistaa innovaatioita

23.3.2023

Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä on valittu toiseksi puheenjohtajaksi Euroopan kaupunginjohtajien digitalisaatiota edistävään yhteisöön Mayors’ Digital Assemblyyn. Oululla on vahvat näytöt erityisesti ICT- ja terveysteknologiainnovaatioiden syntypaikkana.

Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä on valittu kaksivuotiskaudelle puheenjohtajaksi Euroopan kaupunginjohtajien yhteisöön, joka edistää eurooppalaista digitalisaatiota kaupunkitasolla. Seppo Määttä jakaa Mayors’ Digital Assemblyn puheenjohtajuuden yhdessä espanjalaisen Sant Boi de Llobregat’n kaupunginjohtajan Lluisa Moret’n kanssa.

Mayors’ Digital Assemblyn ensimmäinen kokous pidetään Eurocities-kokouksen aikana kesäkuussa Brysselissä.

Seppo Määttä johtaa puhetta osiossa, jossa tarkastellaan kaupunkien roolia digitaalisten innovaatioiden mahdollistajana. Oulu valittiin osion puheenjohtajaksi, koska kaupungilla on vahvat näytöt erityisesti ICT- ja terveysteknologiainnovaatioiden syntypaikkana.

"Tärkeää on, että maanosamme innovaatiotoiminta, talous ja osaaminen vahvistuvat, mutta samaan aikaan kaikki pidetään kehityksen kyydissä mukana.”

Kaupungin rooli niiden mahdollistajana on moninainen muun muassa testaus- ja kehitysympäristöjen toteuttamisesta joustavaan luvitukseen, kehittämishankkeiden koordinointiin, rahoitukseen ja datan hallintaan.

“Mayors’ Digital Assembly on erinomainen mahdollisuus jakaa kollegoiden kanssa ajatuksia ja ohjata strategisella tasolla sitä, miten Euroopan kaupungit voivat edistää digitaalista muutosta. Tärkeää on, että maanosamme innovaatiotoiminta, talous ja osaaminen vahvistuvat, mutta samaan aikaan kaikki pidetään kehityksen kyydissä mukana”, kaupunginjohtaja Seppo Määttä sanoo.

Mayor’s Digital Assembly on osa eurooppalaisten kaupunkien Living-in.EU -liikettä, jota johtaa kaupunkien verkosto Eurocities. Liike tukee kaupunkeja ja yhteisöjä digitalisaation edistämisessä, jotta Euroopan kilpailukyky vahvistuu. Samalla se pyrkii varmistamaan, että digitaalinen murros tapahtuu eurooppalaisten arvojen mukaisesti panostamalla muun muassa kansalaisten tietosuojaan ja laajaan osallistamiseen.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä johtaa puhetta kesäkuussa Brysselin Eurocities-kokouksessa, kun eurooppalaiset kaupunginjohtajat tarkastelevat kaupunkien roolia digitaalisten innovaatioiden mahdollistajana. Kuva: Sari Karhu

Lue myös

Lue lisää aiheesta