Siirry suoraan sisältöön

Oulu korottaa kutsurahaa ja haluaa lievittää varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaa

21.9.2022

Oulun ottaa käyttöön kutsurahan tuntuvan korotuksen ja laajentamisen. Näin kaupunki haluaa parantaa varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaa ja sijaisten palkkaamista erityisesti äkillisissä olosuhteissa.

Oulun kaupunki vastaa akuuttiin varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaan laajentamalla ja parantamalla niin sanotun kutsurahan ehtoja. Kutsuraha on vastaus esihenkilöiden taakkaan löytää äkillisissä tilanteissa sijaisia.

”Toivomme, että kutsurahan käyttöönotto helpottaisi sijais- ja lisähenkilökunnan saantia niissä äkillisissä ja ennakoimattomissa tilanteissa, jolloin henkilöstöä tarvitaan töihin nopealla aikataululla”, kommentoi Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Uudistuksen aikataulu on vielä avoin.

”Kutsurahan otetaan käyttöön mahdollisimman pian, kun tarkemmat soveltamisohjeet on saatu laadittua”, Penttilä lisää.

Äkillisten tilanteiden varalle

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaisessa kokouksessaan työantajan ja pääluottamusmiesten paikallisessa sopimuksessa neuvotellut uudet ehdot.

Uuden sopimuksen mukaisesti kutsuraha maksetaan työntekijän jatkaessa päättyneen työvuoron perään uuden työvuoron tai kun työntekijä hälytetään vapaalta töihin tai kun työntekijän työn suorittamispaikkaa vaihdetaan äkillisesti ja tilapäisesti.

Kutsuraha maksetaan niissä äkillisissä ja ennakoimattomissa tilanteissa, jolloin sijais- ja lisähenkilökuntaa tarvitaan töihin.

Kutsuraha on aiempaa houkuttelevampi, sillä se maksetaan välittömästä venymisestä ja korotetaan 70 euroon. Aiemmin kutsurahan suuruus oli 40 euroa arkipäivisin ja 50 euroa arkipyhinä sekä viikonloppuisin.

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Usein henkilökunnan sairastumiset ja muut äkilliset poissaolot aiheuttavat nopeita sijaispuutteita. Tähän tarpeeseen on tarkoitettu korotettu kutsuraha. Kuva: arkisto/Ouka

Lue myös

Lue lisää aiheesta