Siirry suoraan sisältöön

Oulu juhlistaa vuodenvaihdetta – ainutlaatuinen vesivaloteos pioneerinäytöksenä talviaikaan

20.12.2022

Uutta vuotta vastaanotetaan tänä vuonna kauppatorilla Oulun kaupungin järjestämässä uudenvuoden juhlassa. Juhlassa nähdään valotaidetta niin sirkusesityksen kuin valoteoksen muodossa. Kauppatorin edustalla nähdään ainutlaatuinen, todennäköisesti maailman ensimmäisten joukossa oleva talvinen vesivalotaideteos.

Oulun kaupungin uudenvuoden juhla käynnistyy kauppatorilla uudenvuoden aattona kello 20.00. Tilaisuuden avaa sirkustaiteilija Liina Leppänen Aurora Hoops -sirkusesityksellä. Liina esiintyy säkenöivien led-vanteiden kanssa Oulun brändimusiikin tahdissa.

Kaupungin tervehdyksen uudenvuoden juhlaan tuo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Juha Hänninen. Tilaisuudessa kuullaan myös Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni Oulun Kamarikuoron esittämänä.

Valoteos Tanssivat vedet

Uudenvuoden juhla kauppatorilla huipentuu Tanssivat vedet  -valoteoksen syttymiseen. Teos on näyttävä kokonaisuus, joka hyödyntää vettä, valoa, musiikkia ja pyrotekniikkaa. Teos sijoittuu kauppatorin vesistön puoleiseen reunaan ja teoksen tuottaa Suomen Ilotulitus Oy.

”Tanssivat vedet Oulussa on todennäköisesti maailman ensimmäisten joukossa oleva, talvella toteutettu vettä hyödyntävä valoteos maailmassa. Oulussa jatketaan siis pioneerityötä”, kertoo Tanssivien vesien tuottaja, Otto Savimaa.

Tämän vuoden Lumo-valofestivaaleilla oli Translucens-niminen vettä hyödyntävä valoteos ja se pyöri Oulussa noin -10 asteessa. Teos oli aiemmin esillä tämän vuoden Porvoon Valotapahtumassa.

Uudenvuoden juhlan ohjelmaosuus päättyy kello 20.30. Tanssivat vedet on nähtävissä vielä tilaisuuden jälkeen koko aattoillan ajan vuoden vaihtumiseen saakka. Uudenvuoden aattona kello 19.30–01.00 kauppatorin ja Torinrannan välinen pyörätie on suljettuna kauppatorin kohdalta. Kevyt liikenne ohjataan kiertämään kauppatori Rantakadun kautta.

Koko tilaisuuden ohjelmaan voi tutustua Mun Oulun tapahtumakalenterissa, tapahtumat.munoulu.fi.

Tiedotetta tarkennettu 21.12.2022 Translucens-teooksen osalta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu on jättänyt paukkuvan rakettiajan taakseen, ja tarjoilee kaupunkilaisille uudenlaisia valoelämyksiä. Kuva: Suomen Ilotulitus Oy

Lue myös

Lue lisää aiheesta