Siirry suoraan sisältöön

Oulu isännöi laajaa kolmipäiväistä Eurocities-talousfoorumia

18.3.2021

Oulu isännöi tällä viikolla kolmipäiväistä, suurten eurooppalaisten kaupunkien yhteistä Eurocities-verkoston talousfoorumia. Kokous pidetään ensi kertaa digitaalisena.

Foorumin aiheena on koota yhteen kaupunkikehittäjiä ratkaisemaan koronakriisistä palautumista. Eurocities-talousfoorumin puheenjohtajana toimiva Helsinki ja apulaispormestari Pia Pakarinen sekä tapahtumaa digitaalisesti isännöivän Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala korostavat kaupunkien roolia koronakriisistä palautumisessa.

Ensi kertaa digitaalisen osallistumisen keinoin järjestettävä Economic Development Forumin kokous korostaa kaupunkien ja innovaatioiden merkitystä koronakriisistä palautumisessa.

”Kaupungeilla on merkittävä rooli koronakriisistä palautumisessa ja niillä on kompetenssia sekä ymmärrystä haasteiden ratkaisemisessa paikallisella tasolla. Kaupungit voivat olla myös mukana kansallisissa ratkaisuissa. Olemme myös valmistelleet yhdessä kuuden suurimman kaupungin kanssa toimenpiteitä tukemaan kaupunkien ja alueidemme yritysten digitalisaatiota sekä edistämään alueidemme työllisyyttä ja osaamista kehittäviä palveluita”, sanoo apulaispormestari ja EDF-talousfoorumin puheenjohtaja Pia Pakarinen.

Oulu esittelee esimerkkejään

Erilaiset innovaatiot, kuten kiertotalouden ratkaisut, voivat olla merkittäviä koronasta toipumisessa. Oulu ja Helsinki sitoutuvat vahvasti Suomen kestävän kasvun ohjelman toimeenpanoon, jossa kaupungeilla ja niiden innovaatioekosysteemeillä on tärkeä rooli.

”Kokous keskittyy erityisesti urbaaneihin innovaatioekosysteemeihin, joista meillä on Oulussa näytettäväksi hienoja esimerkkejä, kuten BusinessAsema, OuluHealth ja Oulun sataman innovaatioympäristö. Foorumin osallistujat saavat varmasti hyödyllisiä ideoita ja työkaluja”, toteaa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Oulun isännöimä kokous on foorumin ensimmäinen verkossa järjestetty tapaaminen. Virtuaalinen toteutus on vaatinut uudenlaista lähestymistapaa, ja tuotannossa hyödynnetään muun muassa Elisan 5G-verkkoa.

Kokoukseen osallistuu yli 200 osanottajaa eri kaupungeista ympäri Eurooppaa. Kokouksen pääpuhujat ovat EU:n innovaatiokomissaari Mariya Gabriel sekä Financial Timesin talouskommentaattori Martin Sandbu.

Lisätietoja: Innovative cities – creating a resilient economy 17.–19.3.2021

Mikä on Eurocities?

- suurten eurooppalaisten kaupunkien verkosto, joka edistää jäsenkaupunkiensa taloudellista, yhteiskunnallista ja sosiaalista kehitystä.

- verkostossa on mukana 140 kaupunkia 39 eri maasta. Verkoston kaupungeissa asuu noin 130 miljoona ihmistä. Verkoston sihteeriys sijaitsee Brysselissä.

- Economic Development Forum keskittyy elinkeino- ja innovaatiopolitiikkaan sekä kaupunkien kilpailukykyä edistäviin yhteisiin teemoihin. Helsinki aloitti foorumin puheenjohtajuuden vuonna 2020. Pia Pakarinen toimii foorumin puheenjohtajana.

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu ja Helsinki järjestävät parhaillaan talousfoorumin laajalle joukolle eurooppalaisia kaupunkeja. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta