Siirry suoraan sisältöön

Oulu heräsi kesään rankan kevään jälkeen

23.6.2020

Mun Oulu kävi selvittelemässä kesäisen Oulun tunnelmia.

Hyvät säät ovat hellineet Oulua koko kesäkuun ajan. Säätiedotteiden mukaan helteet jatkuvat vielä pitkään. Kevään ajan suljettuina tai poikkeavilla aukioloilla toimineet ravintolat ovat saaneet avata toimipisteitään ja terassejaan.

Jo puolen päivän aikaan keskustan terassit alkavat täyttyä ihmisistä. Pöydissä nautitaan keskipäivän kahveista tai kylmästä juotavasta. Rauhallinen puheensorina kaikuu Rotuaarilla.

Teemu on tullut terassille lukemaan kirjaa ja nauttimaan auringosta. Hän kertoo, että kirjan lukeminen ulkona on huomattavasti mukavampaa, kuin sisätiloissa.

”Tämä kirja kertoo sodasta”, Teemu kertoo. ”Ei kuitenkaan mitään kevyttä kesälukemista.”

Ravintoloiden terassien ylle on tänä kesänä viritelty siimoja, jotta lokit pysyisivät poissa.

Meren läheisyys houkuttelee rentoutumaan

Oululaiset viihtyvät veden lähistöllä. Ihmisiä alkaa kerääntymään torin laiturille ja Kiikeliin. Rohkeimmat pulahtavat uimaan Kiikelin rannassa, mutta suurin osa tyytyy ihailemaan vettä kauempaa.

Kirkas, pilvetön taivas tekee horisontista erityisen kauniin. Kirsti ja Jouni ovat istahtaneet penkille ihailemaan maisemia. Kiikelin rannassa merellä voi nähdä uimareita, veneitä ja sup-lautailijoita.

Rymy-koiran häntä heiluu, kun repusta kaivetaan ulos sininen frisbee. Se lentää kaaressa hiekkatielle, josta Rymy ryntää sen hakemaan. Frisbee tipahtaa vuorotellen omistajan ja toimittajan jalkoihin. Lopulta koira päättää viedä frisbeen mereen pesulle.

”Kasvattaja antoi hänelle tämän nimen”, kertoo Rymyn omistaja. Rymy on siirtynyt kaivamaan hiekalle kuoppaa frisbeetä varten. Omistaja naurahtaa. ”Minusta tuntui, että se nimi sopii hänelle todella hyvin.”

Myös Marko ja Aleksi ovat istuneet nauttimaan lämmöstä ja virvokkeista Kiikeliin. He kiinnostuvat toimittajasta kameran kanssa ja suostuvat heti kuvattavaksi.

Kavereita on kesässä ilahduttanut erityisesti hyvät säät. He toivovat, että lämpö jatkuu pidemmän aikaa.

Puistoista löytyy nähtävää

Ulkoilualueet kutsuvat ihmisiä rentoutumaan. Ainolan puistossa leikkipuiston läheisellä nurmialueella on käynnissä piknik. Vihreät puut suojaavat varjollaan auringon porotukselta.

Vilma on äitinsä kanssa tullut katsomaan Ainolan puistoon lintuja. Kun kamera kääntyy Vilmaa kohti, ei hän enää pysty keskittymään lintujen seurailuun. Hetken ajan Vilma näyttää hienoimmat poseerauksena ja hymyilee kameralle leveästi.

”Linssilude”, nauraa Vilman äiti.

Myös sorsaäiti on tuonut poikasensa nauttimaan kesäpäivästä. 

Kuumasta säästä huolimatta moni on lähtenyt kävely- tai juoksulenkille. Ainolan puiston vehreä luonto tarjoaa idyllisen lenkkimaiseman. 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaksi pyöräilijää pyörätiellä.
Pyöräteillä riittää kesäaikaan liikennettä. Kuvat: Martta Häyrynen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta