Siirry suoraan sisältöön

Oulu alkaa nyt hakea tekijöitä kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 ohjelmaan

2.9.2022

Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 ohjelmaa tekevät tuhannet toimijat eri puolilta Suomea ja Eurooppaa. Nyt aletaan laittaa hakuun erityisesti ainutkertaisia ja laajoja projekteja, jotka vaativat pitkän valmisteluajan. Hakijoita ohjeistetaan infowebinaareissa, joista seuraava järjestetään 6. syyskuuta.

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu etsii innostavaa, monipuolista ja ainutlaatuista kulttuuriohjelmaa, jota tulevat tekemään tuhannet toimijat Suomesta ja Euroopasta. Oulu2026 avaa ohjelmahaun lokakuussa.

Alkuvaiheessa haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.   

Oulu2026 tähtää pysyvään kulttuuri-ilmastonmuutokseen ja kulttuurin tuomaan positiiviseen kehitykseen pohjoisessa Suomessa. Oulu2026-kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman kokonaisuuteen: Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla.

3. lokakuuta avautuvassa haussa haetaan projekteja, jotka liittyvät näihin teemoihin. Projektien toiminnallinen pääpaino on kulttuuripääkaupunkivuodessa 2026, mutta ne voivat tarvittaessa alkaa jo edeltävinä vuosina.  

Hakuun voivat osallistua suomalaiset ja kansainväliset toimijat. Suunnitelmien toivotaan olevan valmiustasoltaan sellaisia, että ne voivat toteutua itsenäisesti. Oulun kulttuurisäätiö voi myöntää projekteille sen kokonaisbudjetista maksimissaan noin 50 prosentin osarahoituksen. 

Lyhemmän aikajänteen tapahtumille ja projekteille avataan Me olemme kulttuuria -haku lähempänä kulttuuripääkaupunkivuotta, aikaisintaan vuonna 2024.

Hakuprosessia koskeva infowebinaari järjestetään 6. syyskuuta klo 13. Ilmoittautua voi osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Oulu2026__Ohjelmahakuinfo_9555. Webinaari nauhoitetaan, joten tallenteen voi katsoa myös myöhemmin. 

Lokakuun haun lomakkeet avautuvat 3. lokakuuta, mutta haun ennakkoinfo on jo luettavissa osoitteessa www.Oulu2026.eu/ohjelmahaku. Hakemiseen liittyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet julkaistaan samalla verkkosivulla syksyn aikana. Hakuaika päättyy 9. joulukuuta.  

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu alkaa hakea toimijoita vuoden 2026 kulttuuriohjelmaan. Kuva: Harri Tarvainen

Lue myös

Lue lisää aiheesta