Siirry suoraan sisältöön

Oulu aloittaa lasten omat uutiset – nyt haetaan alakoululaisia uutisankkureiksi

12.4.2023

Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa kertoa entistä paremmin lapsille kaupungissa tapahtuvista ja lapsia kiinnostavista asioista. Siksi Oulu on päättänyt lähteä tuottamaan Oulun Lasten uutiset -uutislähetyksiä. Uutislähetyksiä julkaistaan jatkossa muutaman kerran vuodessa.

Oulun Lasten uutiset etsii parhaillaan toukokuun ensimmäiseen lähetykseen uutisankkureiksi 5.-6.–luokkalaisia lapsia. Uutisankkureiksi valitaan 2–3 lasta hakemusten perusteella.

Uutislähetys kuvataan toukokuun alussa Oulu10:n uutisstudiossa.

”Valitut lapset toimivat uutisankkureina toukokuussa julkaistavassa ensimmäisessä Lasten uutiset -lähetyksessä. Heidän osallistumisestaan myös syksyllä kuvattaviin uutisiin sovitaan erikseen, ja tarvittaessa järjestämme uuden haun”, lapsiystävällinen kunta -toiminnan koordinaattori, suunnittelija Arttu Kuivala kertoo.

"Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset esimerkiksi omassa koululuokassaan oman opettajan johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan."

Oulun Lasten uutiset on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille, ja uutiset kertovat Oulussa tapahtuvista asioista.

”Lasten uutiset julkaistaan Oulun kaupungin Youtube-kanavalla, joten niitä voi katsoa kuka tahansa päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa. Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset esimerkiksi omassa koululuokassaan oman opettajan johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan”, Kuivala lisää.

Oulun Lasten uutiset julkaistaan toukokuun lopulla ennen koulujen kesälomien alkua, ja ne ovat katsottavissa rajoitetun ajan.  

Viitos- ja kuutosluokkalainen voi hakea uutisankkuriksi täyttämällä hakulomakkeen 20.4. klo 12 mennessä yhdessä huoltajan kanssa: https://forms.office.com/e/cHWE2pTFn3

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Toukokuussa alkaviin Oulun Lasten uutisiin etsitään nyt ensimmäiseen lähetykseen uutisankkureiksi 5.-6.–luokkalaisia lapsia. Kuvituskuva: Mostphotos

Lue myös

Lue lisää aiheesta