Siirry suoraan sisältöön

Oulu esittäytyy kansainvälisille opiskelijoille ja asiantuntijoille

15.1.2021

Oulu at Your Service -tapahtuma haluaa näyttää, että Oulussa otetaan kansaväliset vieraat ja tulijat lämpimästi vastaan. Tapahtuma on suunnattu erityisesti Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun tulijoille.

Oulun kaupungin, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttamassa Oulu at Your Service -tapahtumassa annetaan tietoa kaupungin erilaisista palveluista sekä käytännön vinkkejä elämästä Oulussa.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun ulkomaalaisille opiskelijoille ja työntekijöille sekä heidän perheenjäsenilleen. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on myös mahdollista tutustua tapahtuman avulla Ouluun jo ennen tänne saapumistaan ja esitellä tulevaa kotikaupunkiaan myös perheilleen. Tapahtuma nauhoitetaan myöhempää katselua varten.

Useita asiantuntijoita esillä

Tervehdyksensä tapahtumaan tuovat Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Heidi Fagerholm.

VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilän puheenvuoron ja matkailuneuvonnan palveluesittelyn myötä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden nähdä Oulu monipuolisena ja kiinnostavana pohjoisen pääkaupunkina sekä mielenkiintoisena matkakohteena. 

Vinkkejä normielämän sujumiseen

Liikuntapalvelut esittelee Oulun talviharrastusmahdollisuuksia, ja nuorisopalvelut kertoo nuorten elämästä Oulussa. Oulu10-palvelut kertoo, mistä voi ostaa bussi- ja muita lippuja, vuokrata viljelypalstan tai hankkia kalastusluvan.

Työllistymisestä ja yrittäjyydestä ovat kertomassa Pohjois-Pohjanmaan TE-palvelut, BusinessOulu, BusinessAsema sekä TalentHub. Monikulttuurikeskus Villa Victor esittelee maksutonta suomen kielen opiskelua, monikielistä neuvontaa ja tapahtumatarjontaa. 

Tervetullut fiilis tulijoille

Osallistujat voivat lisäksi kysyä chatin kautta lisätietoja eri palveluista.  

”Oulun kaupunki haluaa toivottaa uudet oululaiset tervetulleiksi Ouluun. Koronatilanteen takia kansainvälisten opiskelijoiden ja tänne työskentelemään muuttavien on ollut vaikea saada tietoa erilaisista palveluista, joten myös tähän tarpeeseen haluamme tapahtumalla vastata”, sivistys- ja kulttuuripalveluiden hyvinvointipäällikkö Arto Willman kertoo.

”Tapahtuma on tärkeä, koska se tuo Oulun kaupungin lähemmäs kansainvälistä, akateemista yhteisöä. Tapahtuma vahvistaa, että kaupungin palvelutarjontaa kehitetään jatkuvasti myös heidän tarpeitaan ajatellen. Tapahtuman myötä toivomme, että kansainväliset opiskelijat, tutkijat ja työntekijät perheineen saavat kokea osallisuutta ja tuntevat kuuluvansa Ouluun, uuteen kotikaupunkiinsa”, Oulun yliopiston koulutuspalveluiden suunnittelija Angela Suorsa kuvailee.

Oulu at Your Service -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 20. tammikuuta kello 14-16 englanninkielisenä verkkotapahtumana. Tilaisuuden ohjelma Oulun yliopiston sivuilta: https://www.oulu.fi/university/ouluatyourservice

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupungin, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhdessä toteuttama Oulu at Your Service -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 20. tammikuuta kello 14-16 englanninkielisenä verkkotapahtumana.

Lue myös

Lue lisää aiheesta