Siirry suoraan sisältöön

Oulu ei korota ensi vuonna tulo- tai kiinteistöveroprosenttejaan

9.11.2021

Oulun kaupunginvaltuusto päätti eilen kokouksessaan 8. marraskuuta olla nostamatta veroprosenttejaan vuonna 2022. Tuloveroprosentti säilyy 20,50 prosentissa.

Kaupunginvaltuusto vahvisti kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen vuoden 2022 tuloveroprosenteiksi 20,50.

Myös kiinteistöveroprosentit pysyvät ennallaan. Vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti on 0,50, muun asuinrakennuksen 0,93, yleinen kiinteistövero on 1,15, voimalaitosten 3,10 ja yleishyödyllisen yhteisön veroprosentti 0,16. Kiinteistövero lasketaan kiinteistön edellisen vuoden verotusarvosta käyttäen prosenttia, jonka kunnanvaltuusto on vahvistanut.

Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei Oulu määrittele erillistä kiinteistöveroprosenttia.

Kiinteistöverolain mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien suuruuden samalla, kun se vahvistaa varainhoitovuoden tuloveroprosentin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Lue myös

Lue lisää aiheesta