Siirry suoraan sisältöön

Oulu-apu kokoaa auttajia yhteen - esittelyssä SPR

16.4.2020

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi oululaiset auttajat ovat yhdistäneet voimansa. Mukana Oulun kaupungin rinnalla ovat seurakuntayhtymä, asukastuvat sekä useat eri järjestöt ja yritykset. Mun Oulu esittelee arjen sankareita. Nyt esittelyvuorossa on SPR.

Auttava taho:

SPR Oulun osasto. SPR:llä on toimipisteitä myös Ouluntullissa, Oulunsalossa, Kiimingissä, Haukiputaalla, Ylikiimingissä ja Yli-Iissä.

Kysymyksiin vastasi Sanna Tuorila, ruoka-avun koordinaattori (vapaaehtoinen).

Mikä sai mukaana Oulu-apu -toimintaan?

Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa eniten apua tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla. Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa sekä kouluttaa heitä varautumaan niihin. Oulun osastossamme on hyvä vapaaehtoisreservi ja osaamista sekä innokkuutta monenlaiseen auttamistyöhön.

Kuinka moni on mukana toiminnassa?

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan viikottain. Tällä hetkellä korona-avun reservissämme on yli 60 vapaaehtoista, joista 25 toimii aktiivisesti Oulu Avussa.

Keitä he ovat?

Kokeneita SPR:n vapaaehtoisia ja uusia tulokkaita. Kaikki koulutetaan toimintaan. Useat heistä toimivat aktiivisesti esimerkiksi osastomme ruoka-avussa sekä ystävätoiminnassa.

Mitä he tekevät Oulu-apu -toiminnassa?

Vapaaehtoisten toimiin kuuluvat ruoka-avun koordinointi, puhelinpäivystys, EU-ruoan pakkausta ja avustusta, ruoan kotiinkuljettamista ja muita pieniä tehtäviä, kuten siivousta ja roskien vientiä.

Millaisella mielin vapaaehtoiset ovat mukana toiminnassa?

Innolla ja osaavalla asenteella. Vapaaehtoiset ovat olleet tyytyväisiä toimintaan.

Ikäihmisille soitellaan ja kysellään kuulumisia. Millainen vastaanotto on ollut?

Puheluiden vastaanotto on ollut todella positiivinen. Ihmisillä on nyt paljon hätää ja kaikki apu on tarpeen. Moni on kiitellyt ruokakasseja - ne helpottavat arkea kovasti. Ihmiset ovat myös iloisia siitä, että toimitamme kasseja kotiin.

Puheluiden aikana keskitytään lähinnä sopimaan toimituksiin liittyvistä asioista, mutta jos päivystäjä arvioi, että asiakas tarvitsee muuta apua, hänet voidaan ohjata eteenpäin toisen avun piiriin.

Ruokakasseissa on tiedote, jossa on koronatilanteeseen liittyviä palvelunumeroita.

Miten suuri tarve avulle on?

Pyyntöjä on tullut useita satoja. Toimimme täysin vapaaehtoisvoimin. Jaamme EU-ruokaa, ja tällä hetkellä pystymme viemään ruoka-apua noin 15-20 kotiin päivässä. Jakeluita tehdään kuutena päivänä viikossa. Toimitukset sovitaan jokaisen talouden kanssa erikseen. 

Oulu-apuun voi tutustua verkkosivuilla https://www.ouka.fi/oulu-apu

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuvassa Valia Principe
Kuvassa Valia Principe, EU-ruoan pakkaaja-avustaja. Kuva SPR.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta