Siirry suoraan sisältöön

Oulu-apu hiljenee heinäkuun lopussa – palvelu voidaan käynnistää nopeasti uudelleen

27.7.2020

Oulun kaupungin ylläpitämä Oulu-apu hiljentää toimintansa heinäkuun lopussa. Koronatilanteen rauhoituttua ja rajoitusten purkautuessa palvelulle ei ole ollut enää suurta tarvetta.

Oulu-apua on tehty yhteistyössä kaupungin, seurakuntayhtymän, asukastupien, järjestöjen ja yritysten kanssa. Koko verkoston yhteistyöllä on soitettu yli 23 000 ikääntyneelle, vastattu yli 600 yleisen neuvontanumeron puheluun ja annettu asiointiapua ainakin 1800 asiointiapukeikan verran. Oulu-apu on tarjonnut ohjauksen, neuvonnan ja keskusteluavun lisäksi ruoka-apua tarvitseville sekä asiointiapua riskiryhmille ja karanteenissa oleville, eli apua ovat saaneet kaikenikäiset avuntarvitsijat, ikäihmisten lisäksi.

”Oulu-apua varten teimme täysin uudenlaista, laajamittaista yhteistyötä Oulun seurakuntien, asukastupien, useiden järjestöjen ja yritysten kanssa. Haluamme kaupungin puolesta kiittää kaikkia mukana olleita tahoja mukaan lähtemisestä”, kiittelee Oulun kaupungin yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka.

Osana Oulu-apua on ollut ikäihmisten kauppakassipalvelu Osuuskauppa Arinan kanssa. Myös tämä palvelu päättyy heinäkuun lopulle. Ikäihmisten kauppakassi -palvelun tilauksia otetaan vastaan vielä keskiviikkoon 29. heinäkuuta asti ja viimeiset tilaukset toimitetaan asiakkaille torstaina 30. heinäkuuta. Samalla myös palvelun nettisivut sulkeutuvat.

”Mikäli koronapandemian toinen aalto tulee Oulun alueelle ja tarve vaatii, pystymme käynnistämään palvelun uudelleen nopealla aikataululla, Laukka lisää.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulu-apu perustettiin maaliskuun lopulla, kun Suomen hallitus rajoitti koronatilanteessa yli 70-vuotiaiden liikkumista. Auttajien yhteisponnistus on ollut huikea ja apua on laajennettu kaikille tarvitsijoille.

Lue myös

Lue lisää aiheesta