Siirry suoraan sisältöön

Oulu aloitti myös 12–15-vuotiaiden rokotukset Ouluhallissa

9.8.2021

Tänään maanantaina 9. elokuuta on aloitettu myös 12–15-vuotiaiden rokotukset Oulussa. Rokotteen voi saada joko walk in -linjalla Ouluhallissa tai piakkoin myös kouluilta.

Uuden rokotusasetuksen myötä on 12–15-vuotiaille avautunut mahdollisuus koronarokotukseen.  Oulussa 12–15-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyivät maanantaina 9. elokuuta alkaen joko käyttämällä Ouluhallin ykkösrokotteen walk in -linjaa tai varaamalla ajan Ouluhallille.

Rokotettavaksi saapui heti maanantaina arviolta 700-800 12-15-vuotiasta nuorta. Saman verran rokotettiin myöskin aikaistettuja kakkosrokotuksia ilman ajanvarausta. Yhteensä maanantaina rokotettiin noin 3300 oululaista. Päivän aikana syntyi ajoittain jonoja, mutta kokonaisuutena toiminta oli sujuvaa.

Jos 12–14-vuotias saapuu Ouluhallille rokotettavaksi yksin, on mukana oltava lupalomake vanhemmilta. 15-vuotiaat eivät tarvitse lupalomaketta.

Lisäksi Oulu aloittaa rokotukset 12–15-vuotiaille kouluilla 9. elokuuta alkavan viikon loppupuolella myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ouluhallilla jatketaan myös kakkosrokotteen aikaistavaa walk in -linjaa 9. elokuuta alkavalla viikolla, tilannetta kuitenkin tarkasti seuraten.

Jos Ouluhallin kapasiteetti alkaa ylittyä, kakkosrokotuksen aikaistava walk in -linja laitetaan tauolle. Kakkosrokotusten walk in -linjalla on 9.8. alkavalla viikolla tarjolla sekä Modernan että Pfizerin rokotetta.

Ouluhallin walk in on avoinna ma-ti klo 9-15, ke klo 9-17, to-pe klo 9-15.  Nettiajanvaraus 12–15-vuotiaiden rokotuksiin on osoitteessa ouka.fi/koronarokotukset

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Ouluhallissa ovat eri ikäluokkien rokotukset sujuneet ongelmitta. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta