Siirry suoraan sisältöön

OuDance-festivaali järjestetään tulevana viikonloppuna

9.9.2020

Kuten monia tapahtumia ja festivaaleja kuluvana vuonna, myös OuDance-festivaalia koskettaa koronavirus. Kansainväliset vierailut siirtyvät vuoteen 2021 ja festivaali järjestetään kotimaisin voimin vain kolmipäiväisenä.

OuDance-festivaali käynnistyy siis tulevana perjantaina 11. syyskuuta, tanssialan ammattilaisille ja ammattiopiskelijoille suunnatulla lattiatekniikan työpajalla.

Helsinkiläisen Kinetic Orchestran taiteellisen johtajan, paritekniikkaan, lattiatekniikkaan ja tanssilliseen akrobatiaan erikoistuneen Jarkko Mandelinin työpajassa opetellaan ja yhdistellään pyörivää ja osittain akrobaattistakin liikettä säilyttäen ja kiihdyttäen vauhtia nokkelia reittejä ja oikea-aikaista voimantuottoa hyödyntäen.

Perjantaina päivällä tanssin ja kirjallisuuden ammattilaiset pääsevät tutustumaan hyvän apurahahakemuksen kriteereihin Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntijoiden Ansa Aarnion ja Laura Norpan johdolla. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Uuden kirjallisuusfestivaalin kanssa.

Kuusi tanssijaa ja kaksi näyttelijää

Illan esitys on Oulun teatterin Pikisalissa kello 19 nähtävä Carl Knif Companyn At Once, in Helsinki. Teoksessa koreografi Carl Knif kääntää katseen kohti ihmisen sisintä ja elämän arvoituksellisuutta. Teos tarkastelee radikaalin äkillisen muutoksen mahdollisuutta neljän toisiinsa nivoutuvan elämäntarinan kautta. Kuuden tanssijan ja kahden näyttelijän tulkitseman teoksen kantava voima on ihme osana nykyihmisen maailmankuvaa. Vierailu tuotetaan yhteistyössä Oulun teatterin kanssa.

Perjantai-ilta päättyy OuDance-festivaalin ja Uuden kirjallisuusfestivaalin yhteiseen Festivaaliklubiin klo 20 alkaen Tuba Food & Loungessa. Klubille tervehdyksensä tuo muun muassa Titty Hope ja hänen eksperimentaalinen meditaationsa.

Lauantaina 12. syyskuuta, aamupäivän ja päivän aikana järjestetään erilaisia työpajoja. Liikkeen, luovuuden ja musiikin neurotieteestä tohtoriksi väitelleen Hanna Poikosen kaksipäiväisessä työpajassa Liike & neurotiede II, keskitytään keskittymisen ja hyvän unen merkitykseen oppimiselle. Työpajat on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tero Saarisesta elokuva Studiossa

Elokuvateatteri Studiossa nähdään lauantaina ja sunnuntaina kello 15:30 Samuli Valkaman ohjaama, Tero Saarisesta kertova dokumenttielokuva Utelias iho. Dokumentissa kuvataan Tero Saarisen työtä, kantaesitysten syntymistä, kiertämistä ja ryhmän johtamisen arkea Soulissa, Pariisissa ja Helsingissä. Elokuvanäytökset järjestetään yhteistyössä Oulun Elokuvakeskuksen kanssa.

Festivaalin lauantai-iltana nähdään poikkeuksellisen vuoden ensimmäinen kantaesitys, Milla Virtasen Home Sweet Home. Oulun teatterin Vinttikamarissa kello 19 ensi-iltansa saava teos on poikkitaiteellinen, absurdi kuvaus sisäilmaongelmasta.

”Henkilökohtainen kriisi oli teokseni alkuun paneva voima. Kaksi vuotta kestänyt sisäilmaongelma jätti minuun pysyvän jäljen. Minulle tuli tarve käsitellä aihetta näyttämöllä. Halusin katsoa sitä pistettä itsessäni mitä tuo ajanjakso sai minussa aikaan ja mitä se teki minulle. Vaikka aihe on henkilökohtainen niin uskon ja tiedän että en todellakaan ole ainoa, joka painii kyseisen aihepiirin kanssa. Tämä on vain yksi kokemus monien joukossa”, kuvailee Milla Virtanen.

Festivaali päättyy sunnuntaina 13. syyskuuta. JoJolle festivaalin yleisön, esiintyjien ja muun henkilökunnan turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Tapahtumassa noudatetaan valtakunnallisia esittävän taiteen turvallisuussuosituksia, joiden laatimisesta ovat vastanneet Suomen Teatterit ry, Teatterikeskus ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry yhdessä jäsenorganisaatioidensa kanssa.  Suositukset perustuvat ministeriöiden ja viranomaisten suosituksiin.

Lisätietoja JoJon nettisivuilta

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
OuDance-festivaalin ohjelma on tänä vuonna mielenkiintoinen, vaikkakin koronan takia typistetty kolmipäiväiseksi.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta