Siirry suoraan sisältöön

Osallistuva budjetointi käynnistyy Oulussa jälleen – oululaiset päättävät mihin käytetään 70 000 euroa

26.1.2023

Oulun kaupungin osallistuva budjetointi alkaa ensi viikon maanantaina 30. tammikuuta ideoiden haulla. Osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset ideoivat ja päättävät, miten 70 000 euroa käytetään oululaisten hyvinvoinnin parantamiseen.

Ideointiaika kestää kaksi viikkoa 12. helmikuuta asti. Sen aikana kuka tahansa voi ehdottaa Osallistu Oulu -sivuston kautta ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä sekä yhteisöllisyyttä.

Ideahaun jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja eri toimijoiden kanssa. 

Myöhemmin keväällä oululaiset äänestämällä päättävät, mitkä ideoista kehitetyt äänestysehdotukset kaupunki toteuttaa. Tuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin.

Osallistu Oulu esittelee ideat

Oulun vuoden 2022 osallistuvassa budjetoinnissa oululaiset äänestivät toteutettavaksi kahdeksan erilaista ehdotusta. Osallistu Oulu -sivuilla voi käydä tutustumassa kaikkiin viime vuonna jätettyihin ideoihin ja kaupungin niihin antamiin vastauksiin.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Lue lisää Osallistu Oulu -sivustolta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Osallistuvan budjetoinnin avulla on esimerkiksi Hiukkavaaraan saatu uusi nuotiopaikka. Kuva: arkisto/Petri Isoniemi

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta